To βούτυρο μαζί με την κατσικίσια φέτα και το πιπέρι δίνουν χαρακτήρα και νοστιμιά σ’ αυτή την πίτα που κόβεται σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή.
Η κυρία Χριστίνα Στεργιάννη, η οποία μας έφτιαξε αυτή την πλούσια, νόστιμη σαρακατσάνικη τυρόπιτα στην οικογενειακή φάρμα «Τσελιγκάτο Σουφλίου», που εκτρέφει γίδια και πρόβατα και φτιάχνει τυριά γνωστά σε όλο τον Έβρο, συμβουλεύει να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί όσο περισσότερο γίνεται. «Την αφήνω σχεδόν 3 ώρες, γιατί έτσι ανοίγει πανεύκολα το φύλλο», εξηγεί. Μη σας ξενίσει το ηλιέλαιο, ήταν το μόνο διαθέσιμο λάδι σ’ ετούτα τα μέρη. Αν θέλετε, βέβαια, το αντικαθιστάτε με ελαιόλαδο.
Διαβάστε όλο το άρθρο στην πηγή
Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr
- Ακολουθήστε μας στο Google News
- Ακολουθήστε μας στο Facebook
- Ακολουθήστε μας στο Twitter
- Ακολουθήστε μας στο Instagram