in

5 Στάσεις Γιόγκα Που Είναι Εμπνευσμένες Από Τον Αέρα Και Πρέπει Να Δοκιμάσεις

γιογκα. γιογκα στασεις
5 Στάσεις Γιόγκα Που Είναι Εμπνευσμένες Από Τον Αέρα Και Πρέπει Να Δοκιμάσεις

Νιώστε σαν να αιωρείστε στα σύννεφα καθώς αγκαλιάζετε την ελαφρότητα, την ελευθερία και τη ροή του στοιχείου του αέρα. Ακριβώς όπως ο άνεμος κινείται αβίαστα ανάμεσα στα δέντρα, αυτές οι στάσεις γιόγκα θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε μια αίσθηση διαστολής και απελευθέρωσης.

Έτσι, απλώστε το στρώμα σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το στοιχείο του αέρα να σας καθοδηγήσει σε αυτό το αναζωογονητικό ταξίδι της γιόγκα με ελεύθερο πνεύμα.

Στάση των υψωμένων χεριών

Η στάση των υψωμένων χεριών είναι μια στάση γιόγκα εμπνευσμένη από τον αέρα που ενθαρρύνει το άνοιγμα και τη διαστολή του σώματος, σύμφωνα με τη Yogapedia. Αυτή η asana περιλαμβάνει το σήκωμα και των δύο χεριών προς τα πάνω με τις παλάμες σας να συναντιούνται, ενώ γέρνετε το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός σας απαλά προς τα πίσω, ατενίζοντας τους αντίχειρες. Η στάση έχει στόχο να ζεστάνει και να δυναμώσει τη σπονδυλική στήλη και να ανοίξει το στήθος και την καρδιά για να επιτρέψει βαθιές, γεμάτες αναπνοές, δημιουργώντας μια αίσθηση ελαφρότητας και ελευθερίας.

Καθώς η καρδιά και τα πλευρά σας ανοίγουν προς το ταβάνι, η ροή του οξυγόνου αυξάνεται, προσκαλώντας το στοιχείο του αέρα. Πραγματοποιούμενη ως μέρος της σειράς Surya Namaskar, η στάση με τα υψωμένα χέρια είναι ένας όμορφος χαιρετισμός στον ήλιο, που σας συνδέει με τις επεκτατικές ιδιότητες του στοιχείου του αέρα.

Στάση των υψωμένων χεριών
Στάση των υψωμένων χεριών

Στάση πεταλούδας

Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν μια χαριτωμένη πεταλούδα, που αιωρείται αβίαστα στο αεράκι. Η στάση της πεταλούδας ανοίγει το στήθος σας, βελτιώνει τη στάση του σώματός σας και ενθαρρύνει τη βαθιά, ρυθμική αναπνοή, σύμφωνα με το Healthline.

Ξεκινήστε σε καθιστή θέση με τα πόδια σας σταυρωμένα και τη σπονδυλική σας στήλη ίσια και ψηλά. Τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας και κλείστε απαλά τα μάτια σας. Καθώς εισπνέετε, φανταστείτε τον αέρα να σας σηκώνει ψηλά και να διευρύνει το στήθος σας. Με την εκπνοή, επιτρέψτε στον εαυτό σας να βυθιστεί βαθύτερα στη στάση, νιώθοντας ελαφρύς και ελεύθερος. Μείνετε σε αυτή τη στάση για αρκετές αναπνοές, επιτρέποντας στο σώμα σας να αισθάνεται ασήκωτο σαν πεταλούδα.

Στάση Πεταλούδας

Πόζα φτερωτού παγωνιού

Απελευθερώστε το εσωτερικό σας παγώνι και ανοίξτε τα φτερά σας διάπλατα με τη στάση του φτερωτού παγωνιού. Αυτή η ισχυρή στάση δυναμώνει τα χέρια, τους ώμους και τον πυρήνα σας, ενώ προάγει την αίσθηση της ελαφρότητας και της ισορροπίας, όπως εξηγεί το περιοδικό γιόγκα.

Αγκαλιάστε την κομψότητα ενός παγωνιού καθώς βρίσκετε σταθερότητα και χάρη σε αυτή την απαιτητική αλλά και δυναμωτική στάση.

Ξεκινήστε σε γονατιστή θέση με τους πήχεις σας στο στρώμα, παράλληλα μεταξύ τους. Δημιουργήστε μια σταθερή βάση για τα χέρια σας, μπλέκοντας τα δάχτυλά σας.

Τοποθετήστε το στέμμα του κεφαλιού σας στο στρώμα ανάμεσα στα χέρια σας, σχηματίζοντας μια τριποδική βάση. Σηκώστε αργά τα γόνατά σας από το στρώμα, ενεργοποιώντας τον κορμό σας και τεντώνοντας τα πόδια σας.

Καθώς βρίσκετε την ισορροπία σας, πηγαίνετε τα πόδια σας πιο κοντά στους αγκώνες σας, επιτρέποντας στο σώμα σας να σχηματίσει ένα σχήμα σαν φτερό. Αναπνεύστε βαθιά και κρατήστε αυτή τη στάση για μερικές αναπνοές, νιώθοντας την ελαφρότητα και την ελευθερία του αέρα που σας υποστηρίζει.

Στάση Παγωνιού

Στάση ανεμόμυλος

Αγκαλιάστε την παιχνιδιάρικη ενέργεια του αέρα καθώς μπαίνετε στη στάση του ανεμόμυλου. Σαν ανεμόμυλος που περιστρέφεται ελεύθερα, αυτή η στάση ενισχύει την ισορροπία σας, τεντώνει τους οπίσθιους μηριαίους και καλλιεργεί την αίσθηση της ρευστότητας στο σώμα σας, σύμφωνα με τον ιστότοπο διδασκαλίας της Tumee yoga. Φανταστείτε τον αέρα να στροβιλίζεται γύρω σας καθώς κινείστε με χάρη μέσα από αυτή τη δυναμική στάση.

Φτάστε σε μια όρθια θέση στο στρώμα σας με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών σας. Στο ύψος των ώμων, τεντώστε τα χέρια σας στα πλάγια, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. Περιστρέφοντας στους γοφούς, κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά και διπλώστε προς τα εμπρός καθώς περιστρέφετε τον κορμό σας προς τα δεξιά. Τεντώστε το δεξί σας χέρι προς το αριστερό σας πόδι και αφήστε το αριστερό σας χέρι να φτάσει προς τον ουρανό. Μείνετε εδώ για μερικές αναπνοές, νιώθοντας τον αέρα να κυκλοφορεί γύρω σας. Αντιστρέψτε την κίνηση και επιστρέψτε στην αρχική θέση για να επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Στάση ανακούφισης

Η πόζα που ανακουφίζει τον άνεμο βελτιώνει την πέψη, αποβάλλει τις τοξίνες, επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη και τεντώνει το κάτω μέρος της πλάτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yoga Basics. Αυτή η στάση δημιουργεί μια ελαφριά και αέρινη αίσθηση στην κοιλιά σας, βοηθώντας να μετακινηθεί τυχόν στάσιμος αέρας μέσα σας.

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα πόδια σας τεντωμένα. Καθώς εισπνέετε, αγκαλιάστε το δεξί σας γόνατο στο στήθος σας, κουνώντας απαλά το ένα μέρος του σώματος στο άλλο για να κάνετε μασάζ στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Εκπνεύστε και απελευθερώστε το δεξί σας πόδι, τεντώνοντάς το πίσω στο στρώμα. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση με το αριστερό σας πόδι. Οραματιστείτε την απελευθέρωση κάθε στάσιμης ενέργειας ή έντασης καθώς τραβάτε τα γόνατά σας προς το στήθος σας και αφήστε τα να αιωρούνται με κάθε εκπνοή.

Πηγή

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Written by ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο maryf@lifebuzz.gr

ατμοσφαιρικη ρυπανση, αντιβιοτικα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με την αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά

στερεοτυπα, ομορφια σε καθε ηλικια

Σπάζοντας τα Στερεότυπα: Πώς να Είστε Όμορφη Σε Κάθε Ηλικία