Στα τραπέζια τους έχουν γλεντήσει γενιές και γενιές. Αυτές οι ταβέρνες έχουν, εκτός από μερακλίδικο φαγητό, ιστορία που ξεκινά από το 1950.
Άλλες έχουν ψάρια και θαλασσινά, άλλες κεφτεδάκια και σπέσιαλ ομελέτες, άλλες γίδα κοκκινιστή. Αυτό που έχουν κοινό, όμως, οι παρακάτω ταβέρνες είναι ότι γεννήθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1959, μια εποχή που στην Αθήνα άρχισαν να σηκώνονται πολυκατοικίες η μια μετά την άλλη και οι ρυθμοί να γρηγορεύουν. Φτάνουν ή έχουν ξεπεράσει τα 70 χρόνια λειτουργίας, δηλαδή. Από τότε άλλαξαν πολλά ακόμη: και στην πόλη και στις συνήθειες των ανθρώπων, ακόμα και στις ίδιες τις ταβέρνες. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που έμειναν ίδια. Η οικειότητα, η μοιρασιά, η παρέα. Αλλά και τα παλιά βαρέλια, που είναι στην ίδια θέση από τότε που τις πρωτοξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές ή μερικές ρεκλάμες στον τοίχο, όπως η κλασική φωτογραφία από το ημερολόγιο της Φιξ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και η διαφήμιση των πρώτων σιγαρέτων Παπαστράτου με φίλτρο.
Διαβάστε όλο το άρθρο στην πηγή
Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr
- Ακολουθήστε μας στο Google News
- Ακολουθήστε μας στο Facebook
- Ακολουθήστε μας στο Twitter
- Ακολουθήστε μας στο Instagram