in , ,

100% ελληνικά κρασιά με αυτόχθονες ζυμομύκητες

100% ελληνικά κρασιά με αυτόχθονες ζυμομύκητες

Ομάδα με έδρα το Γεωπονικό Αθηνών μελέτησε στελέχη από την ελληνική βιοποικιλότητα, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα εισαγόμενα

Σας έχει τύχει να ανοίξετε ένα μπουκάλι με Μαυροτράγανο, αλλά η μυρωδιά που θα αναδυθεί, να θυμίζει… Καμπερνέ; Η «παρεξήγηση» αυτή ερμηνεύεται επιστημονικά. «Αυτό οφείλεται στη χρήση “εμπορικών” ζυμών, μικροοργανισμών οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την τέλεση της ζύμωσης προς την παραγωγή του οίνου, οι οποίες είναι εισαγόμενες», εξηγεί στην «Κ» ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, δρ Σεραφείμ Παπανικολάου. Τα εισαγόμενα στελέχη ζυμομύκητα «κουβαλούν» μαζί τους φυσιολογικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδίδουν οργανοληπτικά στοιχεία από ξενικές ποικιλίες, με συνέπεια πολλά κρασιά να ομογενοποιούνται γευστικά χάνοντας τον μοναδικό τους χαρακτήρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στην πηγή

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου: JimTaylor@lifebuzz.gr

Ενεργειακή αγορά: Τα εννέα ρεκόρ του 2022 που αποτυπώνουν τη στροφή στην πράσινη ενέργεια και στην Ελλάδα

Ενεργειακή αγορά: Τα εννέα ρεκόρ του 2022 που αποτυπώνουν τη στροφή στην πράσινη ενέργεια και στην Ελλάδα

Λευτέρης Πετρούνιας: «Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου», λέει ο προπονητής του

Λευτέρης Πετρούνιας: «Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου», λέει ο προπονητής του