Πα. Ιαν 21st, 2022
κωστας φραγκολιας,

Ένα οιδοπορικό στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάρνηθας έκαναν ο Κώστας Φραγκολιάς και η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Οι δύο της επισκέφτηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες.

Κάποες από αυτές τις φωτογραφίες δημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«Φτάνοντας στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, για πολλούς από εμάς σηματοδοτεί την έναρξη καινούργιων ενεργειών και εξελίξεων… Καλές οι διακοπές, τα ταξίδια, οι γνωριμίες και η ανεμελιά, αλλά το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ άσχημο.

Τις λεπτομερείς τις ξέρετε δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω και να μακρηγορώ… Μπορεί όμως να μας γίνει μάθημα. Σχολείο πράξης και επιβίωσης για εμάς, τα υπάρχοντα μας αλλά και για τη μάνα φύση… Την εβδομάδα που μας πέρασε συνόδεψα την @stam_tsimtsili σε ένα οδοιπορικό στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάρνηθας. Άσχημες εικόνες, αλλά και θετικές.

Εκεί γνώρισα μια ομάδα ανθρώπων, με πυγμή, γνώση, θέληση και το σημαντικότερο, με απαντήσεις.
Γιατί έχουν την εμπειρία. Γιατί ξέρουν την περιοχή, το δάσος, αλλά και τους κινδύνους του. Και αυτό για μένα πρέπει να το κάνουμε όλοι που έχουμε το χρόνο. Να διδαχτούμε πως να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις αλλά και πως να τις προλαμβάνουμε. Παντού το βλέπουμε!!! Η πρόληψη σώζει!!!

Μην περιμένετε από κανέναν και τίποτα ακόμη κι αν τους ψηφίζουμε για αυτό. Εμείς θα κάνουμε την διαφορά!!!
Όλοι μαζί, όχι ένας ξεχωριστά. Να γίνουμε εθελοντές!!! Σε ότι μπορούμε, σε ότι μας ταιριάζει και μας αρμόζει. Είδα και διδάχτηκα.. Προχωράμε…»

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάρνηθας επισκέφτηκαν ο Κώστας Φραγκολιάς και η Σταματίνα Τσιμτσιλή
Τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάρνηθας επισκέφτηκαν ο Κώστας Φραγκολιάς και η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο