in

Σκορδαλιά: Έτσι θα ξεφορτωθείτε την ενοχλητική μυρωδιά

σκορδαλια, σκορδαλια μυρωδια
Σκορδαλιά: Έτσι θα ξεφορτωθείτε την ενοχλητική μυρωδιά

25η Μαρτίου σήμερα και οι περισσότεροι θα απολαύσουμε ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά εδέσματα, την σκορδαλιά. Πώς θα απαλλαγούμε όμως από την μυρωδιά;

Το σκόρδο μπορούν να συνεχίσουν να προκαλούν κακή αναπνοή για ώρες μετά το γεύμα. Ως μέρος της πεπτικής διαδικασίας, τα υποπροϊόντα τους απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται στους πνεύμονες, δίνοντας στην κακοσμία του στόματος ένα encore.

Αλλά η κακή αναπνοή δεν είναι λόγος να αποφεύγετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα οφέλη τους για την υγεία αξίζουν τον κόπο, και είναι δυνατόν να εξουδετερώσετε τη δύσοσμη επίδρασή τους.

1. Τρώτε προϊόντα όπως μήλα, σπανάκι ή μέντα.

Αν έχετε ένα ιδιαίτερα βαρύ γεύμα με σκόρδο, φάτε μήλα για επιδόρπιο ή μασήστε φρέσκα φύλλα μέντας.

Μια μελέτη ανέφερε ότι η χημική σύσταση των ωμών ή θερμαινόμενων μήλων, του μαρουλιού και της μέντας βοήθησε στην απόσμηση της αναπνοής σκόρδου. Το ζεστό πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

2. Βουρτσίστε και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα μετά το φαγητό

Μεγάλο μέρος των βακτηρίων που προκαλούν κακή αναπνοή ζει κάτω από τη γραμμή των ούλων και στη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος μετά την κατανάλωση κρεμμυδιών ή σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν οσμή, καθώς και των υπολειμμάτων τροφής.

Η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας μπορεί να σας βοηθήσει να βουρτσίσετε κάτω από τη γραμμή των ούλων και να μειώσετε την πλάκα. Αυτό διατηρεί την αναπνοή πιο φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης χρήσιμο να βουρτσίζετε απαλά τον ουρανίσκο του στόματός σας και τη γλώσσα σας, όσο πιο πίσω φτάνει η οδοντόβουρτσα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα με διοξείδιο του χλωρίου

Υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία ότι τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν διοξείδιο του χλωρίου είναι αποτελεσματικά για την κακοσμία του στόματος.

Το διοξείδιο του χλωρίου μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας, των βακτηρίων που επικαλύπτουν τη γλώσσα και των σωματιδίων τροφής. Πρόκειται για το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τη βελτίωση της γεύσης του νερού στην ύπαιθρο κατά την κατασκήνωση.

Το στοματικό διάλυμα λειτουργεί συνήθως καλύτερα μετά το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο μπουκάλι για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση ή τον ερεθισμό του στόματος.

4. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν σε στοματικά διαλύματα με βάση την αλκοόλη. Εκτός από τη φρεσκάδα της αναπνοής, ορισμένα έχουν και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό στοματικό διάλυμα με αιθέρια έλαια και ένα έλαιο φορέα (καρύδας, γλυκού αμυγδάλου ή ελιάς).

Τα αιθέρια έλαια με αποδεδειγμένα οφέλη για την εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος περιλαμβάνουν:

  • Μέντα
  • δεντρολίβανο
  • Μύρο
  • ευκάλυπτο

Χτυπήστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι φορέα με μια σταγόνα έλαιο μέντας στο στόμα σας για να απαλλαγείτε από τα σωματίδια τροφής, τα βακτήρια και την κακοσμία. Μπορείτε να αγοράσετε έλαια τροφίμων σε καταστήματα τροφίμων ή στο διαδίκτυο. Φροντίστε να προσέχετε τα πρόσθετα σάκχαρα.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Written by ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο maryf@lifebuzz.gr

air fryer, air fryer κινδυνοι

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer

κατερινα καινουργιου, κατερινα καινουργιου μιλανο

Κατερίνα Καινούργιου: Στην Ιταλία για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου