Πα. Ιαν 21st, 2022
To τέλειο ΚΟΛΠΟ για να δείτε αν τα ΑΥΓΑ σας είναι φρέσκα!

Όταν αγοράζετε τα αυγά σας είστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι φρέσκα και έτοιμα προς κατανάλωση. Όμως τι γίνεται αν περάσουν οι μέρες και δε θυμάστε ακριβώς πότε τα πήρατε ή πόσο καιρό τα έχετε στο ψυγείο;

Τα καλά νέα είναι ότι τα χαλασμένα αυγά είναι εύκολο να εντοπιστούν μόλις τα ανοίξετε. Τα άσχημα νέα είναι ότι μερικές φορές ίσως υπάρχει μια οσμή και μπορεί να μην είστε σίγουροι. Ωστόσο, δεν μπορείτε να βασιστείτε στη μύτη σας μόνο για το αν τα αυγά σας είναι καλά για κατανάλωση.

Τα υπέροχα νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να δείτε αν τα αυγά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή όχι, χωρίς να χρειάζεται να σπάσετε το κέλυφος. Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο να βάλετε ένα ποτήρι νερό από τη βρύση.

Το πανεύκολο κόλπο για να δείτε αν τα αυγά σας είναι χαλασμένα

Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να τσεκάρετε αν τα αυγά σας είναι χαλασμένα
Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να τσεκάρετε αν τα αυγά σας είναι χαλασμένα

Τα χαλασμένα αυγά, βλέπετε, επιπλέουν. Έχει να κάνει με τον τρόπο που η υγρασία εξατμίζεται μέσω του κελύφους καθώς μεγαλώνουν τα αυγά – καθώς μειώνεται η υγρασία, μεγαλώνει η φυσαλίδα αέρα μέσα στο κέλυφος.

Ένας τρόπος για να το ελέγξετε είναι να κρατάτε το αυγό στο αυτί σας και να το ανακινείτε. Αν ακούσετε το αυγό να πέφτει, αυτό είναι κακό σημάδι. Αλλά αν τοποθετήσετε απαλά το αυγό σε ένα ποτήρι ή ένα μπολ με νερό, μπορείτε να πείτε εάν τα αυγά εξακολουθούν να είναι καλά χρησιμοποιώντας το float test – είναι τόσο απλό.

Η φυσαλίδα αέρα θα βρίσκεται στο στενό άκρο του αυγού – οπότε μπορείτε να πείτε πόσο φρέσκο ​​είναι το αυγό σας με το πώς στέκεται στο νερό.

  •  Εάν το αυγό στέκεται οριζόντια, είναι το πιο φρέσκο.
  •  Εάν το στενό άκρο του αυγού γέρνει προς τα πάνω, το αυγό είναι ακόμα χρησιμοποιήσιμο, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Ένα αυγό που γέρνει θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί για μαρέγκα (ναι, τα παλαιότερα αυγά κάνουν καλύτερη μαρέγκα!).
  •  Εάν το αυγό στέκεται όρθιο (αλλά βρίσκεται ακόμα στο κάτω μέρος του δοχείου), έχει περάσει η φρεσκάδα του, αλλά εξακολουθεί να είναι ασφαλές – χρησιμοποιήστε αυτά τα αυγά για ψήσιμο ή βρασμό.
  •  Εάν το αυγό επιπλέει; Απαλλαγείτε αμέσως από αυτό!

Γρήγορα και εύκολα, με το κόλπο που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας!

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *