in

Καταπληκτικό ζελέ καρπούζι!

Πόσο τέλειο και λαχταριστό! Απίθανο ζελέ καρπούζι, λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

Υλικά:

  • ένα καρπούζι 2,5 κιλά κομμένο στη μέση
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 14 φύλλα ζελατίνης
  • χυμό από δύο lime

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τη σάρκα από τα δύο μισά του καρπουζιού με μαχαίρι και κουτάλι. Βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και λιώστε τη.

Περάστε από μια σίτα έτσι ώστε να έχετε μόνο το χυμό και να φύγουν τυχόν κομματάκια ή κουκούτσια.

Για τα συγκεκριμένα υλικά θα χρειαστείτε 1 λίτρο χυμό καρπουζιού.

Βάλτε 200 γρ. από το χυμό σε μια μικρή κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Μουλιάστε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.

Στίψτε τη ζελατίνη να φύγει το νερό που περισσεύει και προσθέστε στο ζεστό μείγμα καρπουζιού, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε σε μια μεγάλη κανάτα το μείγμα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό (800 γρ) και το χυμό lime. Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στα δύο μισά του καρπουζιού.

Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Για να σερβίρετε κόψτε σε φέτες το καρπούζι και καλή απόλαυση!!!

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Κέιτι Χολμς-Τζέιμι Φοξ: μόλις χώρισαν

GNTM: Δείτε το νέο τρέιλερ