in

Καταπληκτικό ζελέ καρπούζι!

Πόσο τέλειο και λαχταριστό! Απίθανο ζελέ καρπούζι, λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

Υλικά:

  • ένα καρπούζι 2,5 κιλά κομμένο στη μέση
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 14 φύλλα ζελατίνης
  • χυμό από δύο lime

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τη σάρκα από τα δύο μισά του καρπουζιού με μαχαίρι και κουτάλι. Βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και λιώστε τη.

Περάστε από μια σίτα έτσι ώστε να έχετε μόνο το χυμό και να φύγουν τυχόν κομματάκια ή κουκούτσια.

Για τα συγκεκριμένα υλικά θα χρειαστείτε 1 λίτρο χυμό καρπουζιού.

Βάλτε 200 γρ. από το χυμό σε μια μικρή κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Μουλιάστε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.

Στίψτε τη ζελατίνη να φύγει το νερό που περισσεύει και προσθέστε στο ζεστό μείγμα καρπουζιού, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε σε μια μεγάλη κανάτα το μείγμα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό (800 γρ) και το χυμό lime. Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στα δύο μισά του καρπουζιού.

Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Για να σερβίρετε κόψτε σε φέτες το καρπούζι και καλή απόλαυση!!!

]]>
Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κέιτι Χολμς-Τζέιμι Φοξ: μόλις χώρισαν

GNTM: Δείτε το νέο τρέιλερ