Connect with us

News

Το Facebook κατασκευάζει κρυφά ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022

Jim Taylor

Published

on

Το Facebook κατασκευάζει κρυφά ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022

Το Facebook κατασκευάζει κρυφά ένα smartwatch και σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει το 2022

Το Facebook ετοιμάζει ένα smart watch ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών να μπει στην αγορά σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το The Information. Η συσκευή λέγεται ότι είναι ένα έξυπνο ρολόι που βασίζεται στο Android, αν και η αναφορά δεν αναφέρει εάν το Facebook σκοπεύει να τρέχει η συσκευή Wear OS της Google. Λέει επίσης ότι το Facebook εργάζεται για την κατασκευή του δικού του λειτουργικού συστήματος για νέες συσκευές και ότι οι μελλοντικές επαναλήψεις του ρολογιου μπορεί να τρέχουν αυτό το λογισμικό.

Το έξυπνο ρολόι θα διαθέτει λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων, υγείας και φυσικής κατάστασης, σύμφωνα με την έκθεση και θα ενώνει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας του Facebook και τις συσκευές συνομιλίας μέσω βίντεο του Portal ως μέρος του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος hardware του κοινωνικού δικτύου. Το Facebook εργάζεται επίσης για επώνυμα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και μια ξεχωριστή ερευνητική πρωτοβουλία επαυξημένης πραγματικότητας γνωστή ως Project Aria, η οποία αποτελεί μέρος των ευρύτερων εξερευνήσεων AR της εταιρείας στην οποία εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό τώρα. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τυχόν προγραμματισμένα smartwatch.

Οι φιλοδοξίες για να μπει στο hardware o γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μυστικό. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε διάφορα έργα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και ως μέρος υπαρχόντων τμημάτων hardware όπως το Oculus και το Portal, καθώς και πειραματικές πρωτοβουλίες στο τμήμα Facebook Reality Labs ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα. Και παρόλο που το Facebook δεν έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για συσκευές υγείας και φυσικής κατάστασης στο παρελθόν η εταιρεία έχει ιστορικό σε φορητή συσκευή με τα γυαλιά Oculus και τα επερχόμενα έξυπνα γυαλιά.

Το Facebook απέκτησε επίσης το CTRL-Labs το 2019. Τα CTRL-Labs εξειδικεύτηκαν στην κατασκευή ασύρματων μηχανισμών εισόδου, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που θα μπορούσαν να μεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο σε υπολογιστικές συσκευές χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών εισόδων οθόνης αφής ή φυσικών κουμπιών. Η πνευματική ιδιοκτησία της νεοσύστατης εταιρείας και η συνεχιζόμενη έρευνα μπορεί να συντελέσουν σε ό, τι μπορεί να φορεθεί στο Facebook στο μέλλον – συμπεριλαμβανομένων των smartwatch, έξυπνων γυαλιών ή μελλοντικών headset Oculus.
via tsouk

Facebook: αποσύρει κάθε παραπλανητική ανάρτηση για τον κοροναϊό

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Facebook ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα αποσύρει παραπλανητικό υλικό σχετικά με τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε έκτακτη υγειονομική ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Σβήνει το παραπλανητικό υλικό το Facebook
Σβήνει το παραπλανητικό υλικό το Facebook

Advertisement
Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Δημοφιλή Τώρα