Connect with us

News

Ο τέλειος τρόπος να ξαναζεστάνετε την πίτσα

Μαίρη Φρέση

Published

on

Ο τέλειος τρόπος να ξαναζεστάνετε την πίτσα
Είναι γεγονός ότι σαν τη ζεστή πίτσα, την ώρα που βγαίνει από το φούρνο, δεν υπάρχει. Όμως πολλές φορές μένουν κάποια κομμάτια που δε θέλετε να πετάξετε. Εκτός κι αν είστε από αυτούς που τρελαίνονται για παγωμένη πίτσα από το ψυγείο (εγώ δεν είμαι!), αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να την ξαναζεστάνετε και να είναι σαν φρέσκια.

Σίγουρα αποκλείουμε το φούρνο μικροκυμάτων γιατί εκτός του ότι δεν είναι υγιεινός, βγάζει το λάδι και το βούτυρο της ζύμης και του τυριού.

Ιδανική λύση είναι αν έχετε ένα ή δύο κομμάτια να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό τηγάνι. Θα πρέπει να το ζεστάνετε στο μάτι της κουζίνας να κάψει και να βάλετε την πίτσα χαμηλώνοντας τη φωτιά για 2 με 3 λεπτά. Αν δεν έχετε τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια τοστιέρα ή ψηστιέρα χωρίς να την κλείσετε από πάνω.

Αν έχετε περισσότερα κομμάτια για ζέσταμα, τότε χρησιμοποιείστε μικρά ταψάκια αλουμινίου με τον ίδιο τρόπο. Τα βάζετε στο φούρνο να κάψουν και προσθέτετε την πίτσα και αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ετσι η ζύμη θα γίνει κρατσανιστή.

Ποτέ μην την ζεστάνετε στο χάρτινο κουτί, γιατί εκτός ότι μπορεί να πάρετε φωτιά, το χαρτόνι θα βγάλει και διάφορες χημικές ουσίες με την αυξημένη θερμοκρασία.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας υλικά για να αλλάξετε ή να ενισχύσετε τη γεύση της πίτσας.

Καλή όρεξη!

]]>

Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δημοφιλή Τώρα