Connect with us

News

Εκτός ελέγχου κινεζικός πύραυλος θα χτυπήσει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο 8-10 Μαίου. Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα στην επικίνδυνη ΖΩΝΗ.

Θάλεια Πάνου

Published

on

Εκτός ελέγχου κινεζικός πύραυλος θα χτυπήσει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο. η Ελλάδα μέσα στην επικίνδυνη ζώνη.

Εκτός ελέγχου κινεζικός πύραυλος θα χτυπήσει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο 8-10 Μαίου. Η Ελλάδα μέσα στην επικίνδυνη ζώνη.

Το Πεντάγωνο προειδοποίησε για την πτώση των υπολειμμάτων του κινεζικού πυραύλου Long March 5B, αν και δεν είναι γνωστό πού θα προσγειωθούν στον πλανήτη. Οι ειδικοί διευκρίνισαν πόσο επικίνδυνο θα είναι η «βροχή συντριμμιών».

Εκτός ελέγχου είναι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου Long March 5B  που θα εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της γης αυτό το Σάββατοκύριακο έχοντας θέσει σε επιφυλακή αρκετές υπηρεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένου και του Πενταγώνου.

Advertisement

Δυστυχώς η ειδικοί και οι αρχές δεν μπορούν ακόμα να προβλέψουν τοποθεσία συντριβής όπου θα μπορούσε να είναι σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

Την Τετάρτη, ο Kirby εκπρόσωπος του πενταγώνου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι Υπουργός Άμυνας λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πορεία έτσι ώστε η διαστημική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.

Εκτιμάται ότι τα συντρίμια του πυραύλου θα εισέλθουν στον πλανήτη μεταξύ 8 και 10 Μαΐου. Ωστόσο ο Κίρμπι ενημέρωσε ότι ακόμα δεν μπορεί να προσδιορισθεί που θα πέσουν οι 20 τόνοι συντρίμμια που κατευθύνονται στον πλανήτη μας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν είναι ακριβείς για την επανείσοδο. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να εικάζουμε τι μπορεί να γίνει.”

Στις 29 Απριλίου, η ασιατική χώρα εκτόξευσε τον πύραυλο Long March 5B από το Wenchang Launch Center, για να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού.

Ο πύραυλος έφερε την κεντρική μονάδα Tianhe, ή «Celestial Harmony», η οποία στο μέλλον θα φιλοξενήσει αστροναύτες, ένα ιστορικό ορόσημο για την Κίνα. Μια ομάδα 12 αστροναυτών εκπαιδεύεται να ταξιδέψει στο διάστημα και να ζήσει στην ενότητα Tianhe.

Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή, με το όνομα Shenzhou-12, έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. Ο σταθμός θα ολοκληρωθεί “γύρω στο 2022” και στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Tiangong (Heavenly Palace).

Πόσο επικίνδυνα είναι τα συντρίμμια που θα πέσουν από το κινεζικό πύραυλο; Είναι η Ελλάδα στην επικίνδυνη Ζώνη;

Το πρόβλημα είναι ότι τα συντρίμμια του πυραύλου Long March 5B  είναι άγνωστο που θα προσγειωθούν και αναλυτές πιστεύουν ότι Απλώς πέφτει εκτός ελέγχου. για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή η επικείμενη «βροχή συντριμμιών».

Το 2020 σημειώθηκε πτώση συντριμμιών από την πρώτη πτήση του Long March 5B στη Δυτική Αφρική. Προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Κανονικά, τα οχήματα εκκίνησης πρώτου σταδίου στέλνουν το ωφέλιμο φορτίο τους σε τροχιά και τα συντρίμμια επιστρέφουν αμέσως στη Γη. Αυτά προσγειώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή προσγείωσης, κατευθύνονται στους ωκεανούς ή τείνουν να καίγονται πριν χτυπήσουν την επιφάνεια.

Ο Μάρκος Α. Μπαράζα, σύμβουλος του Τμήματος Ερευνών Ανώμαλων Εναέριων Φαινομένων της Περού της Πολεμικής Αεροπορίας, μοιράστηκε τις εκτιμήσεις του σχετικά με την πτώση του πυραύλου στο Twitter.

Γνωρίζουμε ότι η τροχιά του έχει κλίση 42°. Δηλαδή κινείται βόρεια μέχρι τη Σόφια στη Βουλγαρία και νότια, νοτιότερα από τη Νότια Αφρική.

Οποιοδήποτε σημείο της Γης μεταξύ 42° Β και 42° Ν γεωγραφικό πλάτος βρίσκεται κάτω από την τροχιά του πυραύλου – και ΝΑΙ ολόκληρη η Ελλάδα είναι μέσα.

Στην περιοχή αυτή το 75% της Γης καλύπτεται από νερό, οπότε η πιθανότητα να πέσει στη στεριά είναι 25%. Μα αν προκληθεί κάποια ζημιά η τραυματισμός αυτό θα έχει άσχημο αντίκτυπο για την Κίνα.

Ο Jonathan McDowell, ειδικός στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, διευκρίνισε ότι η κατάσταση “δεν είναι το τέλος του Κόσμου”.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις. Ο κίνδυνος τραυματισμού ή χτυπήματος κάποιου είναι αρκετά μικρός. Δεν είναι αμελητέο, θα μπορούσε να συμβεί, αλλά ο κίνδυνος να σας χτυπήσει είναι απίστευτα μικρός. Δεν θα χάσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ύπνου ως προσωπική απειλή », εξήγησε ο McDowell στο CNN.

Ο ειδικός είπε ότι σε αυτό το σημείο είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί πού θα μπορούσαν να πάνε τα συντρίμμια, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία ταξιδεύει.

«Αν θέλετε να στοιχηματίσετε όπου κάτι θα προσγειωθεί στη Γη, στοιχηματίστε στον Ειρηνικό, επειδή ο Ειρηνικός είναι το μεγαλύτερο μέρος της Γης. Είναι τόσο απλό », είπε. Ο ειδικός Andrew Jones υποστηρίζει το στοίχημα της McDowell.

“Τα συντρίμμια είναι πιθανό να πέσουν σε ακατοίκητο μέρος όπως οι ωκεανοί της Γης, που καλύπτουν το 70% του πλανήτη”, έγραψε στην ιστοσελίδα του Space News. “Οι πιθανότητες ενός ατόμου να χτυπηθεί από διαστημικά συντρίμμια είναι εξαιρετικά χαμηλές, εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ ενός και αρκετών τρισεκατομμυρίων”, δήλωσε ο Τζόουνς.

Advertisement

Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Δημοφιλή Τώρα