in ,

Αναστασοπούλου – Παπαχαραλάμπους – Δροσάκη: Αυτό είναι το κείμενο με τις καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού

Αναστασοπούλου - Παπαχαραλάμπους - Δροσάκη: Αυτό είναι το κείμενο με τις καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού
Αναστασοπούλου - Παπαχαραλάμπους - Δροσάκη: Αυτό είναι το κείμενο με τις καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού

Σε έγγραφη καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση, προέβησανν το βράδυ της Πέμπτης η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη.

Η καταγγελία κατατέθηκε στο ΣΕΗ εναντίον πασίγνωστου ηθοποιού που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Η εκπομπή “Πάμε Δανάη” και ο Άκης Καβατζίκης έδωσαν στη δημοσιότητα τμήματα του κειμένου των καταγγελιών αυτών από τις τρεις ηθοποιούς.

Αρχικά, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε σε περιστατικό στη παράσταση «Ηλίθιοι» το 2000, όταν ήταν σε ηλικία 24 χρόνων. «Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε».

Ακόμη αναφέρει πως κάθε φορά που υπήρχε ένας δικός της άνθρωπος στην παράσταση και στο έργο είχαν μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί, εκείνος τη φιλούσε με βία προκαλώντας αίσθημα απέχθειας στο κοινό. «Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε όταν έρχονταν και ο τότε σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας αυτά τα ανάρμοστα φιλιά. Υπό αυτό το καθεστώς βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Έπειτα, έγινε αναφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, όπου το το 2019 στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη συνέβη το εξής: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, αλλά ενώπιων όλου του θιάσου.  Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της.

Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος».

Τέλος, και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρει στην καταγγελία της ένα περιστατικό που έγινε το 2005, όταν ήταν 28 ετών πήγε σε συνάντηση για συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα…», ανέφερε και μίλησε για περιστατικά που πρόσβαλλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μετά από κάποια χρόνια τελικά συνεργάστηκαν στο θέατρο και αναφέρει: «Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα».

αναστασοπουλου,παπαχαραλαμπους,δροσακη,φιλιππιδης καταγγελια,καταγγελια σεη

Με πληροφορίες από

Δέσποινα Βανδή: Με αυτόν τον ηθοποιό κάνει το επόμενο ταξίδι στο "My Greece"

Δέσποινα Βανδή: Με αυτόν τον ηθοποιό κάνει το επόμενο ταξίδι στο “My Greece”

Χριστίνα Πολίτη: Συνόδευσε τη μητέρα της να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Χριστίνα Πολίτη: Συνόδευσε τη μητέρα της να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό