in , , ,

ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ: Μοντέρνο, μίνιμαλ, βιομηχανικό – Τι είναι το καθένα; Ήρθε Επιτέλους η Ώρα να Μάθεις

ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ: Μοντέρνο, μίνιμαλ, βιομηχανικό - Τι είναι το καθένα; Ήρθε Επιτέλους η Ώρα να Μάθεις
ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ: Μοντέρνο, μίνιμαλ, βιομηχανικό - Τι είναι το καθένα; Ήρθε Επιτέλους η Ώρα να Μάθεις

Μοντέρνο, βιομηχανικό, μίνιμαλ, σύγχρονο…. και ο κατάλογος συνεχίζεται. Μια σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν όσοι ψάχνουν λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού τους είναι η έλλειψη κατανόησης ή λεξιλογίου για να περιγράψουν και να ορίσουν το προσωπικό στυλ που τους αρέσει ή τους ταιριάζει.

Με μια αφθονία μοναδικών στυλ σχεδιασμού, μπορεί να είναι αποθαρρυντικό να αποκρυπτογραφήσετε ποιο στυλ θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Μερικοί απολαμβάνουν επίσης συνδυασμό στοιχείων από διάφορα στυλ για να δημιουργήσουν την ιδανική διακόσμηση για αυτούς.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης για ένα σχέδιο εσωτερικού σχεδιασμού είναι να μάθετε λίγο για κάθε στυλ και πώς διαφέρουν το ένα από το άλλο.

Μοντέρνο

Το μοντέρνο στυλ χαρακτηρίζεται από απλές γραμμές και ήρεμα χρώματα
Το μοντέρνο στυλ χαρακτηρίζεται από απλές γραμμές και ήρεμα χρώματα

Το σύγχρονο είναι ένας ευρύς όρος σχεδιασμού που αναφέρεται συνήθως σε ένα σπίτι με καθαρές, ίσιες γραμμές, μια απλή χρωματική παλέτα και τη χρήση υλικών που μπορούν να περιλαμβάνουν μέταλλο, γυαλί και χάλυβα.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός χρησιμοποιεί μια αίσθηση απλότητας σε κάθε στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Μια λέξη που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει το μοντέρνο στυλ είναι κομψή, και δεν υπάρχει πολλή ακαταστασία ή αξεσουάρ που εμπλέκονται με ένα μοντέρνο στυλ.

Σύγχρονο

Το σύγχρονο και το μοντέρνο συχνά μπερδεύονται
Το σύγχρονο και το μοντέρνο συχνά μπερδεύονται

Σύγχρονο και μοντέρνο είναι δύο μορφές που χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά. Το σύγχρονο είναι διαφορετικό από το μοντέρνο, επειδή περιγράφει το σχεδιασμό με βάση το εδώ και τώρα.

Η κύρια διαφορά που χωρίζει το μοντέρνο και σύγχρονο στυλ σχεδιασμού είναι ότι η σύγχρονη είναι μια αυστηρή ερμηνεία του σχεδιασμού που ξεκίνησε τον 20ό αιώνα. Το σύγχρονο από την άλλη πλευρά, είναι πιο ρευστό και μπορεί να αντιπροσωπεύσει μια αίσθηση της τάσης με λιγότερο την τήρηση ενός συγκεκριμένου στυλ. Για παράδειγμα, το σύγχρονο ύφος μπορεί να περιλαμβάνει καμπυλωτές γραμμές, ενώ το μοντέρνο σχέδιο δεν το κάνει.

Μίνιμαλ

Το μίνιμαλ κάνει ακόμα πιο απλό το μοντέρνο
Το μίνιμαλ κάνει ακόμα πιο απλό το μοντέρνο

Η μινιμαλιστική ιδέα είναι αυτή που είναι αρκετά δημοφιλής πια. Παίρνει τις έννοιες του σύγχρονου σχεδιασμού και τις απλουστεύει περαιτέρω.

Οι παλέτες χρωμάτων είναι ουδέτερες και ευάερες. Τα έπιπλα είναι απλά και εξορθολογισμένα και τίποτα δεν είναι υπερβολικό ή φανταστικό στα αξεσουάρ ή στο ντεκόρ.

Ο μινιμαλισμός καθορίζεται τελικά από την αίσθηση της λειτουργικότητας και τις εξαιρετικά καθαρές γραμμές.

Βιομηχανικό

Στο βιομηχανικό στυλ δεσπόζει το ξύλο και το μέταλλο
Στο βιομηχανικό στυλ δεσπόζει το ξύλο και το μέταλλο

Βιομηχανικό στυλ, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντλεί έμπνευση από μια αποθήκη ή μια παλιά σοφίτα.

Υπάρχει μια αίσθηση της ημιτελούς ωμότητας σε πολλά από τα στοιχεία, και δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε εκτεθειμένο τούβλο, αγωγούς και ξύλο. Ένα ιδανικό σπίτι με θέμα βιομηχανικού σχεδιασμού θα ήταν μια ανακαινισμένη σοφίτα από ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο.

Σκεφτείτε τα ψηλά ταβάνια, τα παλιά ξύλα και τα κρεμαστά μεταλλικά φωτιστικά με απλά λειτουργικά έπιπλα. Μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο κομμάτια αφηρημένης τέχνης ή φωτογραφίας για να προσθέσετε μια νότα χρώματος σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο χρώμα που προέρχεται από τα πρωτογενή υλικά όπως το ξύλο και μέταλλα.

Σκανδιναβικό

Σκανδιναβικός σχεδιασμός είναι μια ωδή στην απλότητα και τη λειτουργικότητα
Σκανδιναβικός σχεδιασμός είναι μια ωδή στην απλότητα και τη λειτουργικότητα

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στην απλότητα της ζωής που υπάρχει στις σκανδιναβικές χώρες. Το σκανδιναβικό σχέδιο επίπλων συχνά φαίνεται σαν έργο τέχνης, αν και είναι απλό και μετριοπαθές. Υπάρχει λειτουργικότητα στα έπιπλα μαζί με μερικές ενδιαφέρουσες γραμμές, πολλές από τις οποίες έχουν γλυπτική επιρροή.

Άλλα κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πανέμορφες παλέτες χρωμάτων και ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων, όπως ξύλο, λαμπερά πλαστικά, εμαγιέ αλουμίνιο, χάλυβα και δάπεδα με μεγάλες σανίδες.

Ο ευρύχωρος, φυσικός φωτισμός, τα αξεσουάρ και τα λειτουργικά έπιπλα χαρακτηρίζουν τα σχέδια της Σκανδιναβίας.

Παραδοσιακό

Έντονα σχέδια και υφάσματα κυριαρχούν στο παραδοσιακό στυλ
Έντονα σχέδια και υφάσματα κυριαρχούν στο παραδοσιακό στυλ

Το παραδοσιακό στιλ σχεδίασης προσφέρει κλασικές λεπτομέρειες, πολυτελή έπιπλα και πληθώρα αξεσουάρ. Έχει τις ρίζες της στην ευρωπαϊκή κουλτούρα

Τα παραδοσιακά σπίτια διαθέτουν συχνά σκούρο, παλιό ξύλο, πλούσιες παλέτες χρωμάτων και ποικίλες υφές και καμπύλες γραμμές. Τα έπιπλα έχουν περίτεχνα στοιχεία και υφάσματα, όπως το βελούδο, το μετάξι και το μπροκάρ, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν μια ποικιλία σχεδίων και υφασμάτων.

Υπάρχει βάθος, στρωματοποίηση και διάσταση στα πιο παραδοσιακά σχέδια.

Μποέμ

Μποέμ στυλ για τα ελεύθερα πνεύματα
Μποέμ στυλ για τα ελεύθερα πνεύματα

Το Μποέμ είναι ένα δημοφιλές στυλ για το σχεδιασμό και τη μόδα στο σπίτι. Αντανακλά έναν ξέγνοιαστο τρόπο ζωής με λίγους κανόνες, εκτός από το να ακολουθείτε την επιθυμία της καρδιάς σας.
Περιλαμβάνουν έπιπλα και φωτιστικά vintage, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και χαλιά που εμπνέονται από την παράδοση, αντικείμενα που βρίσκονται σε ποικίλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών και των ταξιδιών.

Ρουστίκ

Το ρουστίκ προέρχεται από τη φυσική έμπνευση, χρησιμοποιώντας ακατέργαστα και συχνά ημιτελή στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και της πέτρας.

Ο ρουστίκ σχεδιασμός μπορεί να ενσωματώνει αξεσουάρ από την ύπαιθρο με εξομοίωση της ζεστασιάς από το σχεδιασμό και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που μπορεί να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως θολωτές οροφές διακοσμημένες με ξύλινα δοκάρια ή ξύλινα δάπεδα που έχουν αναγεννηθεί.

Πολλά σχέδια ενσωματώνουν τώρα ρουστίκ σχεδιασμό με πιο μοντέρνα έπιπλα και αξεσουάρ.

Πηγή φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Μαγικές ιδιότητες καθημερινών τροφίμων.Μπορείς να τις φανταστείς;

Μαγικές ιδιότητες καθημερινών τροφίμων.Μπορείς να τις φανταστείς;

Μαραντίνης-Χρηστίδου: Πέρασαν μαζί την Καθαρά Δευτέρα

Μαραντίνης-Χρηστίδου: Πέρασαν μαζί την Καθαρά Δευτέρα