Φτιάξτε μόνοι σας μια παγωμένη σαμπανιέρα για το κρασί σας

Όλοι έχουμε στο σπίτι την κλασική σαμπανιέρα, που γεμίζουμε με πάγο και βάζουμε το κρασί μας για να παγώσει για το γιορτινό μας τραπέζι. Δε θα ήταν πιο εντυπωσιακό αν και η σαμπανιέρα μας ήταν φτιαγμένη από πάγο;

Σας φαίνεται δύσκολο; Δεν είναι καθόλου! Το μόνο που χρειάζεται είναι νερό, διάθεση και φαντασία για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική σαμπανιέρα.

Λόγω Χριστουγέννων και εφόσον θέλουμε να είναι στο κλίμα των εορτών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τη στολίσουμε κλαδιά πεύκου, έλατου, κράνμπερις, κανέλες και ότι άλλο μας αρέσει. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια αντίστοιχη και σε άλλες περιόδους για κάποιο επίσημο τραπέζι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λουλούδια ή και αποξηραμένα φρούτα.

Παγωμένες σαμπανιέρες για το γιορτινό τραπέζι
Παγωμένες σαμπανιέρες για το γιορτινό τραπέζι

Η διαδικασία είναι απλή. Παίρνετε ένα μπωλ (ή πλαστικό ή τσίγγινο, όχι γυάλινο) και βάζετε μέσα του ένα μικρότερο μπωλ. Στο κενό ανάμεσα στα δύο δοχεία βάζετε τα διακοσμητικά που σας αρέσουν, και προσθέτετε νερό. Αν θέλετε η σαμπανιέρα να είναι τελείως διάφανη θα χρησιμοποιήσετε απιονισμένο νερό, αν θέλετε να δείχνει παγωμένη, θα βάλετε κανονικό νερό της βρύσης. Στο μικρότερο δοχείο θα βάλετε βάρος για να μην επιπλέει και να σταθεί κάτω. Βάζετε στην κατάψυξη και παγώνετε.

Και για ένα κρασί με μικρότερα δοχεία
Και για ένα κρασί με μικρότερα δοχεία

Αν θέλετε να χωράει μόνο ένα μπουκάλι, θα πρέπει να προσαρμόσετε τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε για να είναι πιο ψηλό.

Κι αν αναρωτιέστε πόσο κρατάει, η απάντηση είναι ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Αν ο χώρος σας είναι πολύ ζεστός καλό είναι να βάλετε τη σαμπανιέρα σε πάγο για να διατηρηθεί περισσότερο.

Τολμήστε και εντυπωσιάστε!

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *