Τε. Ιαν 26th, 2022
χριστουγεννιατικο δεντρο, ποτε ξεστολιζουμε το δεντρο

Το νέο έτος ήρθε, οι γιορτές σχεδόν τελείωσαν και πολλοί αναρωτιουνται πότε θα πρέπει να ξεστολίσουν το δέντρο. Ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση για το πότε πρέπει να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο έθιμο βασίζεται σε παγανιστικές λατρείες και με τα χρόνια ενσωματώθηκε στη χριστιανική θρησκεία. Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα με τη μορφή που τα στολίζουμε σήμερα εντοπίζονται πίσω στο 16ο αιώνα.

Αν λοιπόν, ακόμα δεν ξέρετε αν θέλετε ή αν πρέπει να το ξεστολίσετε, εμείς σας δίνουμε κάποιες ημερομηνίες που συνηθίζουν να ξεστολίζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Τι αποκαλύπτει το χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον χαρακτήρα σου

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ιδίως αν είστε από αυτούς που στόλισαν τελευταία στιγμή, αλλά σε κάποια μέρη στις 26 Δεκεμβρίου ξεστολίζουν το δέντρο. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη παράδοση ή θρησκευτική λογική, αλλά πιστεύουν ότι αφού πέρασαν τα Χριστούγεννα ήρθε η ώρα το δέντρο να φύγει. Κυρίως σε περιοχές που στολίζουν αρκετά νωρίς και αληθινά δέντρα, τα οποία σιγά σιγά μαραίνονται και χάνουν τις βελόνες τους.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για ορισμένουν το ξεστόλισμα του δέντρου στις 31 Δεκεμβρίου έχει συμβολικό νόημα. Πετάμε κάθε τι παλιό και ξεκινάμε τη χρονιά με καθαρό σπίτι και περιβάλλον.

6 Ιανουαρίου – τα “Φώτα”

Είναι η ημερομηνία που κι εμείς στη χώρα μας παραδοσιακά ξεστολίζουμε το δέντρο. Πρόκειται για το επίσημο τέλος των γιορτών σύμφωνα με τη χριστιανική μας παράδοση και την ημέρα που γιορτάζουμε τα “Φώτα” στο τέλος σβήνουμε και τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία ή τη μέρα που τον βολεύει περισσότερο, γιατί για τους πιο πολλούς από εμάς το ξεστόλισμα του δέντρου είναι μια μικρή αγγαρεία!

πότε ξεστολίζουμε το δέντρο,χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο