Σας έπεσε πολύ αλάτι στη σάλτσα; Ιδού ο τρόπος να τη διορθώσετε

Σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει τη στιγμή όπου δοκιμάζουμε μια σάλτσα και συνειδητοποιούμε ότι μάλλον μας έπεσε πολύ περισσότερο αλάτι από ότι θα έπρεπε. Πριν την πετάξετε, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα και θα μας θυμηθείτε.

Πώς να μειώσετε το αλάτι στη σάλτσα

Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο υλικό ανάλογα τη σάλτσα που έχετε. Αν η σάλτσα σας είναι λευκή, είτε με κρέμα γάλακτος είτε με βούτυρο, τότε αρκεί να προσθέσετε λίγη κρέμα ακόμα ή λίγη καστανή ζάχαρη που είναι ιδανική για να εξουδετερώσει το υπερβολικό αλάτι.

Η καστανή ζάχαρη είναι και το αντίδοτο για τη σάλτσα ντομάτας που είναι αρκετά πηχτή και παχιά σε υφή. Δημιουργεί μια γλυκιά επίγευση και εξουδετερώνει την αλμυράδα. Αν πάλι η σάλτσα είναι αραιή με μυρωδικά, τότε λίγο λεμόνι θα δώσει την ισορροπία που πρέπει με το αλάτι.

Το κόλπο της πατάτας

Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια σε περίπτωση που μας πέσει παραπάνω αλάτι είναι και η πατάτα. Υπάρχουν πολλές απόψεις και διαφωνίες σχετικά με το κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι, αλλά αν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και δεν έχουν πιάσει, τότε δοκιμάστε και την πατάτα. Απλά ρίξτε μέσα στη σάλτσα μια ολόκληρη πατάτα και βράστε κανονικά. Αφαιρέστε την πριν σερβίρετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και το κόλπο της πατάτας αλλά υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν.
Μπορείτε να δοκιμάσετε και το κόλπο της πατάτας αλλά υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν.

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *