Πορτοκάλια Σούμο: η πανάκριβη ποικιλία πορτοκαλιού που στοιχίζουν 80 δολάρια τα 6!

Εσείς έχετε ακούσει ποτέ για τα πορτοκάλια Σούμο; Κι όμως, αυτή η ποικιλία υπάρχει και τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Κι αν θέλετε να τα δοκιμάσετε, αυτή είναι η εποχή αν και η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη: τα 6 πορτοκάλια στοιχίζουν 80 δολάρια!

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των πορτοκαλιών Σούμο, το συγκεκριμένο πορτοκάλι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1970 από έναν καλλιεργητή εσπεριδοειδών που ήθελε να συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά δύο αγαπημένων φρούτων: το ιαπωνικό μανταρίνι και τη ζουμερό πορτοκάλι. Περίπου 30 χρόνια πέρασαν πριν τελειοποιηθεί ο καρπός, αλλά τελικά γεννήθηκε το πορτοκαλί Σούμο. Αυτό το αγαπημένο εσπεριδοειδές είναι τόσο δημοφιλές σήμερα που το θαυμάζουν και στην Ιαπωνία και την Κορέα, όπου δίνεται στους φίλους και τα μέλη της οικογένειας ως δώρο.

Διαβάστε επίσης: Μωβ γιαμ: το λαχανικό από τις Φιλιππίνες που εισβάλλει στις διεθνείς κουζίνες. Εσύ το ξέρεις;

Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι σπεύδουν να αγοράσουν αυτά τα πορτοκάλια αυτή την περίοδο κυρίως; Είναι επειδή τα γλυκά, χυμώδη,εύκολα στο ξεφλούδισμα, χωρίς σπόρους πορτοκάλια είναι στην εποχή τους για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμα μόνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οπότε είναι διαθέσιμα για λίγους μήνες το χρόνο.

Αυτήν την ποικιλία πορτοκαλιών σίγουρα δεν την έχεις ξανακούσει
Αυτήν την ποικιλία πορτοκαλιών σίγουρα δεν την έχεις ξανακούσει

Όμως είναι και ιδανικό για την υγεία μας. Σύμφωνα με το MyFitnessPal, ένα μεγάλο πορτοκάλι Σούμο περιέχει περίπου το 160% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C.

Αν λοιπόν, θέλετε να διαθέσετε αυτό το ποσό, δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε!

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *