Έχετε ξηροδερμία στα χέρια; Δείτε πώς να την αντιμετωπίσετε

Το να έχετε ξηροδερμία στα χέρια είναι κάτι κοινό. Αν και δεν είναι τεχνικά μια επικίνδυνη κατάσταση, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ξηρά χέρια προκαλούνται από περιβαλλοντικές συνθήκες. Ο καιρός, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει ξηρά χέρια. Το συχνό πλύσιμο, η έκθεση σε χημικές ουσίες και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις μπορεί επίσης να προκαλούν ξηροδερμία στα χέρια σας. Τι μπορεί να προκαλέσει την ξηροδερμία λοιπόν;

Αιτίες της ξηροδερμίας στα χέρια

Καιρός

Κατά τους ψυχρούς μήνες, είναι σύνηθες για το δέρμα σας να ξεραίνεται. Οι κλιματικές αλλαγές, ειδικά το κρύο χωρίς πολύ υγρασία στον αέρα, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα των χεριών. Η μειωμένη υγρασία στον αέρα αντλεί την υγρασία από το δέρμα.

Συνθήκες εργασίας

Οι συνθήκες εργασίας μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξηρά χέρια. Οι άνθρωποι με θέσεις εργασίας που απαιτούν εκτεταμένο πλύσιμο στα χέρια, όπως οι νοσηλευτές, οι γιατροί ή οι εκπαιδευτικοί, μπορεί να αποκτήσουν ξηρότητα στα χέρια. Οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια ή οι κομμωτές μπορούν να εκτίθενται συνήθως σε χημικές ουσίες ή άλλα σκληρά ερεθιστικά. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν και σε ξηρά χέρια.

Διαβάστε επίσης: Σπιρουλίνα: μια σούπερ “υπερτροφή” – εκμεταλλευτείτε την !

Πρόβλημα υγείας

Μερικές ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ξηρά χέρια ή να παρατηρείται ξηροδερμία καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα, τα άτομα με αυτοάνοσες διαταραχές, όπως ο διαβήτης ή ο λύκος, μπορεί να έχουν μείωση την κυκλοφορία του αίματος στα χέρια. Αυτό κάνει τα χέρια τους να ξηραίνονται πιο εύκολα. Το έκζεμα και η ψωρίαση, δύο καταστάσεις που προκαλούν φλεγμονή του δέρματος, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξηρά χέρια, απολέπιση του δέρματος και ρωγμές.

Ενυδατώστε συχνά τα χέρια σας
Ενυδατώστε συχνά τα χέρια σας

Τρόποι αντιμετώπισης της ξηροδερμίας

  • Ενυδάτωση: Εφαρμόστε μια κρέμα ενυδάτωσης ή λοσιόν αρκετές φορές την ημέρα. Οι λοσιόν και οι κρέμες βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας και την σφράγιση της στο δέρμα.
  • Φορέστε γάντια: Εάν τα χέρια σας είναι συχνά μέσα στα νερά, όπως κατά το πλύσιμο πιάτων, σκεφτείτε να φοράτε ένα γάντι. Τα γάντια βοηθούν στην αποφυγή της αποστράγγισης του δέρματος από τα φυσικά έλαια του.
  • Μειώστε το άγχος: Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά μπορεί να υπάρχει μικρή συσχέτιση μεταξύ άγχους και εκζέματος. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι τα χέρια σας ξεραίνονται και προκαλείται από έκζεμα, πάρτε κάποιο χρόνο για την αυτο-φροντίδα και τη μείωση του στρες.
  • Φαρμακευτική αγωγή: Εάν έχετε σοβαρό έκζεμα, τα φάρμακα μπορεί να είναι απαραίτητα για να επιτρέψουν στο δέρμα σας την ευκαιρία να θεραπευτεί. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει στεροειδή που μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας ή ακόμα και ένα αντιβιοτικό που θα πάρετε από το στόμα.

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *