in ,

Σκέφτεστε να πάρετε κατοικίδιο; Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που τα κατοικίδια κάνουν καλό στα παιδιά

Σκέφτεστε να πάρετε κατοικίδιο; Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που τα κατοικίδια κάνουν καλό στα παιδιά
Σκέφτεστε να πάρετε κατοικίδιο; Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που τα κατοικίδια κάνουν καλό στα παιδιά

Ήρθε η ώρα που τα παιδιά σας ζητούν επίμονα ένα κατοικίδιο; Ζητούν ένα γατάκι να αγκαλιάσουν ή ένα κουνέλι που μπορούν να ταΐσουν, αλλά δεν είστε τόσο σίγουροι, καθώς είναι μια μεγάλη δέσμευση. Λοιπόν, πριν πάρετε την απόφασή σας σχετικά με τα κατοικίδια ζώα στην οικογένεια, ανακαλύψτε τους δέκα κορυφαίους λόγους για τους οποίους το κατοικίδιο ζώο είναι πραγματικά καλό για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών σας.

1.Μειώνει τις αλλεργίες

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με κατοικίδια ζώα είναι πιθανό να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν παιδικές αλλεργίες και άσθμα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου του Warwick και την φαρμακευτική εταιρία Novartis Animal Health, εξέτασε το σάλιο 138 παιδιών ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 11 ετών για αντισώματα IgA – ένα αντίσωμα που βρέθηκε στο ανοσοποιητικό σύστημα που βοηθά στην καταπολέμηση της μόλυνσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν στην κατοχή τους κατοικίδια ζώα μπόρεσαν να αποφύγουν τις λοίμωξεις, όπως τα κρυολογήματα και η γρίπη, καλύτερα από τα παιδιά χωρίς κατοικίδια, έχοντας έτσι λιγότερες ημέρες εκτός σχολείου.

2. Διδάσκει υπευθυνότητα

Δουλειές όπως η βόλτα του σκύλου ή ο καθαρισμός του κλουβιού του κουνελιού διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα και τους δίνει μια αίσθηση του επιτεύγματος. Η φροντίδα ενός κατοικίδιου βοηθά επίσης τα παιδιά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση για τους άλλους.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσει ένα παιδί – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

3. Βοηθάει στη μάθηση

Τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με τη μάθησή τους. Οι εκπαιδευτικοί έχουν χρησιμοποιήσει από παλιά τα ζώα (κυρίως σκύλους) ως μια μορφή θεραπείας στα σχολεία, χρησιμοποιώντας τα για να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν δυσκολία στην ανάγνωση. Συγκεκριμένα, τα ζώα μπορούν να βοηθήσουν τις δεξιότητες ανάγνωσης των παιδιών. Έρευνες έδειξαν ότι οι φοιτητές που μπορεί να διστάζουν να διαβάσουν δυνατά στο σχολείο αισθάνονται πιο σίγουροι ότι διαβάζουν στα ζώα, καθώς τους βλέπουν ως μη κριτικό φίλο.

4. Προσφέρουν συντροφικότητα

Ένα κατοικίδιο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού
Ένα κατοικίδιο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού

Τα κατοικίδια προσφέρουν ασφάλεια και συντροφικότητα στα παιδιά. Όποια και αν είναι η διάθεση, τα παιδιά βρίσκουν υποστήριξη και ασφάλεια από το ζωάκι τους, κάτι που σημαίνει συχνά ότι είναι λιγότερο ανήσυχοι ή μπερδεμένοι.

5. Ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς

Ένα κατοικίδιο ζώο βοηθά στην οικοδόμηση οικογενειακών δεσμών, καθώς τα ζώα είναι συχνά το επίκεντρο των οικογενειακών δραστηριοτήτων. Από το να βγάζετε βόλτα το σκυλί μαζί ή τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου, αυτά τα απλά αλλά ευχάριστα καθήκοντα επιτρέπουν σε όλους να επιβραδύνουν, να απολαμβάνουν την συντροφιά του άλλου και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

6. Ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση

Από το περπάτημα του σκυλιού στο να παίζουν με τη γάτα της οικογένειας στον κήπο, η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου βοηθάει στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους νέους ιδιοκτήτες, ενθαρρύνοντάς τους να είναι έξω και να τρέχουν.

7. Μειώνουν την πίεση

Η καθημερινή βόλτα του ζώου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και με τη σειρά τους να μειώσουν το άγχος, έχοντας έτσι ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να βοηθήσει να προετοιμάσει τα παιδιά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της εργασίας και των εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης: Η καταπληκτική ομοιότητα διάσημων Ελλήνων με τα παιδιά τους

8. Αποβάλλεται το αίσθημα της μοναξιάς

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να αποφύγει τα συναισθήματα της μοναξιάς και της απομόνωσης, και να μειώσει τα συναισθήματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές που μελέτησαν δύο ομάδες συνταξιούχων, στους οποίους δόθηκε είτε ένα φυτό σε γλάστρες ή ένα παπαγάλος για να φροντίσουν, διαπίστωσαν ότι μετά από δύο χρόνια οι ιδιοκτήτες του παπαγάλου ήταν πιο κοινωνικά ενεργοί.

9. Διδάσκει τον κύκλο της ζωής

Αν και οι περισσότεροι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις σκληρότητες του κόσμου, έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο επιτρέπει στα παιδιά να κατανοήσουν και να μάθουν για τον κύκλο της ζωής. Η αντιμετώπιση του θανάτου ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί πραγματικά να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν άλλα προκλητικά γεγονότα της ζωής.

10. Είναι απλά διασκεδαστικό

Διασκέδαση, χαρά, μάθηση, κοινωνικότητα είναι μόνο λίγα από αυτά που προσφέρει ένα κατοικίδιο σε ένα παιδί
Διασκέδαση, χαρά, μάθηση, κοινωνικότητα είναι μόνο λίγα από αυτά που προσφέρει ένα κατοικίδιο σε ένα παιδί

Το πιο σημαντικό του να έχεις ένα κατοικίδιο ζώο είναι η διασκέδαση. Είτε πρόκειται για σκύλο, γάτα, πουλί ή κουνάβι, φέρνει διασκέδαση και χαρά στον κάτοχό του αλλά και στο σπίτι που μένει.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Κοροναϊός: 9 νεκροί και 440 νοσούν - μεταδοτικός ανάμεσα σε ανθρώπους επιβεβαιώνει η Κίνα

Κοροναϊός: 9 νεκροί και 440 νοσούν – μεταδοτικός ανάμεσα σε ανθρώπους επιβεβαιώνει η Κίνα

Γιάννης Σπαλιάρας: 4000... συνέχεια - μήνυση από το δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη.

Γιάννης Σπαλιάρας: 4000… συνέχεια – μήνυση από το δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη.