LIFEBUZZ
News Κόσμος Υγεία

Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον

Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον
Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον

Η αλλαγή του 10% των συσκευών εισπνοής σε συσκευές που δεν χρησιμοποιούν υγροποιημένο πεπιεσμένο αέριο θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 58.000 τόνους ετησίως.

Η χρήση του πιο συνηθισμένου τύπου συσκευής εισπνοής για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως το άσθμα είναι εξίσου κακό για το περιβάλλον όπως η κατανάλωση κρέατος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge έδειξε ότι οι συσκευές εισπνοής, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 4% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του NHS.

Οι συσκευές εισπνοής μετρημένης δόσης περιέχουν υγρά συμπιεσμένα υδροφθοροαλκάνια (HFA), ένα σημαντικό αέριο θερμοκηπίου.

Αντικαθιστώντας μόνο το 10% αυτών με την φθηνότερη ισοδύναμη συσκευή εισπνοής ξηρής σκόνης, η οποία έχει αποτύπωμα άνθρακα μεταξύ 10 και 37 φορές χαμηλότερη, θα μπορούσε να εξοικονομήσει το NHS 8,2 εκατομμύρια το χρόνο και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 58.000 τόνους ετησίως. Αυτό είναι το ίδιο με 180.000 ταξίδια επιστροφής με αυτοκίνητο από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σε ένα μεμονωμένο επίπεδο, η αντικατάσταση κάθε εισπνευστήρα μετρημένης δόσης με ισοδύναμο ξηρής σκόνης θα εξοικονομούσε μεταξύ 150 κιλά και 400κιλά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Δελχί: Η ρύπανση φθάνει σε «αφόρητα» επίπεδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας

Αυτό είναι παρόμοιο με το ποσό της εξοικονόμησης που μπορεί να επιτύχει ένας περιβαλλοντικά συνειδητός άνθρωπος, κάνοντας κάποια πράγματα ο ίδιος, όπως η ανακύκλωση, η τοποθέτηση μόνωσης τοίχων ή η εξάλειψε κρέατος από την διατροφή του, ανέφερε η μελέτη.

Οι συσκευές εισπνοών βλάπτουν το περιβάλλον;
Οι συσκευές εισπνοών βλάπτουν το περιβάλλον;

Αλλά ο Δρ Αλεξάντερ Γουίλκινσον, σύμβουλος της αναπνευστικής ιατρικής από το NHS Trust της Ανατολικής και της Βόρειας Hertfordshire, δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι ασθενείς να μην σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συνήθεις θεραπείες τους χωρίς να συμβουλεύονται το γιατρό τους, μόνο για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους.

Οι τρέχουσες συμβουλές είναι οι ασθενείς να επανεξετάζουν τις συνθήκες και τις θεραπείες τουλάχιστον ετησίως με τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Αυτό θα παρείχε την ευκαιρία να συζητήσουμε εάν είναι διαθέσιμες και κατάλληλες οι φιλικές προς το περιβάλλον εισπνευστήρες, δήλωσε η ομάδα του Cambridge.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιούν σωστά τους εισπνευστήρες, να επιστρέψουν τα άδεια στα φαρμακεία για σωστή απόρριψη και να αποφύγουν να πετάξουν μισοάδειες συσκευές για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των φαρμάκων τους.

Με πληροφορίες από sky.com

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Champions League: η Ιταλία ζητά να μη γίνει ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη

Μαίρη Φρέση

Χάιντι Κλουμ: παντρεύτηκε στο Κάπρι!

Μαίρη Φρέση

Βρήκε βιβλίο στο υπόγειο που αξίζει 50000 δολάρια!

Μαίρη Φρέση

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της με τους γιους της

Μαίρη Φρέση

GNTM Spoiler: ποιο φαβορί είναι ήδη εκτός σπιτιού;

Μαίρη Φρέση

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά διαμαντένια! Πώς να τα φτιάξετε

Thalia P.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα