LIFEBUZZ
News Ελλάδα Υγεία

Είστε vegan; Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο γιαούρτι!

Είστε vegan; Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο γιαούρτι!
Είστε vegan; Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο γιαούρτι!

Αρκετοί πλέον επιλέγουν τη vegan διατροφή, είτε γιατί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είτε γιατί αποφασίζουν να αλλάξουν τρόπο διατροφής.

Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αρκετά γιαούρτια που απευθύνονται σε vegan, όπως γιαούρτια καρύδας.

Όμως είναι πραγματικά εύκολο να φτιάξετε το δικό σας vegan γιαούρτι με δύο απλά υλικά.

Vegan γιαούρτι: υλικά που θα χρειαστείτε

Για το γιαούρτι θα χρειαστείτε γάλα σόγιας του 1 λίτρου και 1 κάψουλα πρεβιοτικό. Από την κάψουλα θα χρειαστούμε τη σκόνη που έχει μέσα. Επίσης, θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να είστε ακριβής στη θερμοκρασία.

Αρχικά, ζεσταίνουμε το φούρνο στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ζεσταίνουμε το γάλα: Ρίχνουμε το γάλα σόγιας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα, ζεσταίνετε το γάλα μέχρι λίγο πριν βράσει (θα δείτε μικροσκοπικές μικρές φυσαλίδες να αρχίζουν να εμφανίζονται πριν το γάλα είναι στο σημείο που σιγοβράζει). Εάν χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο πρέπει να διαβάσετε το 200F / 93C. Συνεχίστε να ανακατεύετε το γάλα καθώς ζεσταίνεται, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το γάλα δεν αρπάζει στον πάτο της κατσαρόλας και το γάλα δεν βράζει.

Vegan γιαούρτι
Vegan γιαούρτι

Κρυώστε το γάλα: Αφαιρέστε το γάλα από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι ζεστό στην αφή. Το θερμόμετρο θα πρέπει να διαβάζει 112F / 44C έως 115F / 4C. Ανακατεύετε συχνά για να εμποδίσετε το σχηματισμό πέτσας στην κορυφή. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να επιταχύνετε αυτό το βήμα επάνω τοποθετώντας το δοχείο σας σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό.

Προσθέστε το πρεβιοτικό: Ανοίξτε το πρεβιοτικό και προσθέστε την εσωτερική σκόνη στο κρύο γάλα. Ανακατέψτε το πρεβιοτικό στο γάλα.

Διαδικασία τήξης γιαουρτιού: Μεταφέρετε το μίγμα γάλακτος σε ένα φούρνο σε μη μεταλλικό σκεύος (όπως πυρέξ, γυάλινα βάζα). Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείται μέταλλο στη διαδικασία ρύθμισης επειδή το γιαούρτι μπορεί να αντιδρά αρνητικά με το μέταλλο. Καλύψτε το μπωλ με ένα καπάκι. Τοποθετήστε το γιαούρτι στο φούρνο. Σβήστε το φούρνο και ανάψτε το φως του φούρνου. Ο φωτισμός του φούρνου θα κρατήσει τον φούρνο σας στην ιδανική θερμοκρασία για να σχηματιστεί το γιαούρτι. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι ο φούρνος σας είναι αρκετά ζεστός, τυλίξτε το δοχείο σε μια πετσέτα (με το φούρνο απενεργοποιημένο). Μην ανοίγετε το φούρνο μέχρι να φτάσει στο μέγιστο . Αφήστε το γιαούρτι να κάτσει στο φούρνο για 8-12 ώρες (φτιάξτε το βράδυ και αφήστε το να σταθεί όλη νύχτα). Όσο περισσότερο παραμείνει το γιαούρτι στο φούρνο, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.

Κρύωμα γιαουρτιού: Όταν το γιαούρτι έχει φτιαχτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε το από το φούρνο. Θα δείτε ότι κάποια κομμάτια γάλακτος θα έχει διαχωριστεί στην κορυφή. Είτε χτυπήστε το ξανά για ένα πιο αραιό γιαούρτι είτε το απομακρύνετε από την κορυφή για ένα παχύτερο γιαούρτι. Αποθηκεύστε το γιαούρτι στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Vegan γιαούρτι
Vegan γιαούρτι

Τόσο απλά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πιάτου

Μαίρη Φρέση

Μοναδικές φωτογραφίες της εβδομάδας που πέρασε

Jim Taylor

Τα αθλητικά νέα της ημέρας 26/8/2019

Jim Taylor

Ιός Δυτικού Νείλου: ανησυχία για τα νέα κρούσματα

Μαίρη Φρέση

Δυστύχημα Ηλιούπολη: Πολύτεκνος ο πατέρας που καταπλακώθηκε από το Φορτηγό.

admin

Κιάτο: γιος έθαψε τη μητέρα του στην αποθήκη

Μαίρη Φρέση

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα