ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Αυτά τα χρώματα στους τοίχους, ίσως δείχνουν το σπίτι σας βρώμικο

Είναι πάντα δύσκολο να διαλέξουμε το κατάλληλο χρώμα για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά μας. Θέλουμε να μας εκφράζει, να ταιριάζει με τη διακόσμηση και το ύφος που έχουμε επιλέξει. Ωστόσο, η σωστή επιλογή χρώματος είναι λίγο πιο σημαντική από ότι φαντάζεστε.

Η λάθος απόχρωση του αγαπημένου μας χρώματος, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντί να φωτίσουν το δωμάτιό μας, μπορούν να το κάνουν να φαίνεται μουντό ή ακόμα και βρώμικο ενώ δεν είναι.

Ζεστό λευκό

Το έντονο και ζεστό λευκό με το λάθος φωτισμό μπορεί να δείχνει μουντό και λερωμένο στον τοίχο σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε λευκό, τότε διαλέξτε ένα ουδέτερο τόνο, όχι ψυχρό για να αποφύγετε την νοσοκομειακή όψη.

Κίτρινο

Πολύ έντονο και θα πονάνε τα μάτια σας από την ένταση. Πολύ αχνό και θα μοιάζει επίσης λερωμένο , βρώμικο και θαμπό, σαν να έχει χάσει τη λάμψη του. Προσπαθήστε να διαλέξτε ένα φωτεινό και γλυκό κίτρινο που να παραπέμπει στο χρώμα του ήλιου.

Μπεζ

Και το μπεζ είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Αυτά που έχουν λίγο κίτρινο ή πράσινο μέσα, δεν κολακεύουν κανένα χώρο και για αυτό καλό είναι να τα αποφύγετε. Προτιμήστε αυτά που είναι αρκετά ανοιχτά ή έχουν μέσα λίγο από γκρι.

Πράσινο

Με το πράσινο συμβαίνει ότι ακριβώς και με το κίτρινο. Υπάρχουν ανοιχτές αποχρώσεις που κάνουν το χώρο να μοιάζει με ιατρείο και βγάζουν μια χλωμάδα ακόμα και στα πρόσωπά μας. Αν θέλετε οπωσδήποτε πράσινο, διαλέξτε ένα πιο σκούρο που να μοιάζει με αυτό στα φύλλα ή τα δέντρα.

To λάθος χρώμα μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται βρώμικο
To λάθος χρώμα μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται βρώμικο

Ροζ

Το ροζ είναι κάπως περίεργη επιλογή. Παρότι το “βρώμικο ροζ” ήταν στη μόδα τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλους χώρους δείχνει αρκετά μουντό. Αν είστε φανατικοί του έντονου ροζ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά προσπαθήστε να συμβιβαστείτε με μια πιο γλυκιά απόχρωση.

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *