Connect with us

Ειδήσεις

Ο Ζούκερμπεργκ “ζήλεψε” τον Μασκ – Έρχονται μαζικές απολύσεις σε Facebook και Instagram

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

απολυσεις facebook, απολυσεις instagram

Ο όμιλος Meta (Facebook, Instagram) αναμένεται να ανακοινώσει τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων του από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, καθώς αρκετές εταιρείες του τεχνολογικού τομέα διώχνουν μέρος του προσωπικού τους εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ενδέχεται να πρόκειται για το σχέδιο απολύσεων με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κλάδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αφού η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των εσόδων, αλλά και του προσωπικού, των επιχειρήσεων του τομέα.

Ο όμιλος Meta απασχολούσε κάπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα την 30ή Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο επικεφαλής του ομίλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά.

Κατά της πηγές της Τζέρναλ, το σχέδιο των απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη· θα είναι το πρώτο στην ιστορία του γίγαντα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θα αφορά «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους.

Την περασμένη Πέμπτη, δυο εταιρείες της Κοιλάδας του Πυριτίου, η Stripe και η Lyft, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας, ενώ ο κολοσσός των λιανικών απολύσεων Amazon πάγωσε τις προσλήψεις.

Η εταιρεία Twitter, που μόλις εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ, θα απολύσει περίπου τους μισούς από τους 7.500 εργαζομένους της.

Οι πλατφόρμες, το οικονομικό μοντέλο των οποίων βασίζεται στα διαφημιστικά έσοδα, πλήττονται από τις περικοπές της διαφημιστικής δαπάνης, εν μέσω του πληθωρισμού και της ανόδου των επιτοκίων.

Ο όμιλος Meta είδε τα καθαρά κέρδη του να καταρρέουν στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο (-52% σε ετήσια βάση).

«Αντιμετωπίζουμε ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, αυξημένο ανταγωνισμό, προβλήματα στη διαφημιστική στόχευση και μεγεθυνόμενα κόστη για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας, όμως πρέπει να πω πως τα προϊόντα μας έχουν τη δυνατότητα να τα πάνε καλύτερα από ό,τι υποδεικνύουν ορισμένα σχόλια», καθησύχαζε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στα τέλη Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Όμως η μετοχή του καλιφορνέζικου ομίλου υπέστη πτώση 24,56% την επομένη στη Γουόλ Στριτ.

Σε έναν χρόνο, ο όμιλος Meta έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος προκαλεί ανησυχία στις αγορές από την αρχή της χρονιάς, όταν ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά χάνει χρήστες στη βασική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι δαπανηρές επενδύσεις για την οικοδόμηση του «metaverse» («μετασύμπαντος»), που παρουσιάζεται ως το μέλλον του διαδικτύου, δεν καθησυχάζουν τους επενδυτές, που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη δυνατότητα του ομίλου να αντλήσει αξιόλογα έσοδα από αυτό το παράλληλο εικονικό σύμπαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο maryf@lifebuzz.gr

Ειδήσεις

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουνίου

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

καιρος, καιρος σημερα

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφω΄σεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Ειδήσεις

Καιρός: Λιακάδα με άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

καιρος, καιρος σημερα

Αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή περαιτέρω άνοδος ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες κυρίως στα δυτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 9 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται μεταβλητοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2023: Mε αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία συνεχίζουν οι υποψήφιοι

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

πανελληνιες, πανελληνιες 2023

Σε τρία μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, «ανοίγοντας» έτσι τη δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

           Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας θα εξεταστούν στη Βιολογία.

      Επιπλέον, αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Πανελλήνιες 2023: Πέντε τρόποι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν σωστά χωρίς άγχος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Trending