Σα. Ιαν 22nd, 2022
θανασης ευθυμιαδης

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης τα τελευταία χρόνια εκφράζει τις απόψεις του με το δικό του, μοναδικό τρόπο και δεν κρύβει αλήθειες που μπορεί να πονάνε.

Αυτή τη φορά έκανε μια ανάρτηση που αφορά το περιβάλλον, μετά τις καταστροφές που βλέπουμε σε αυτό το τελευταίο διάστημα. Θίγει το θέμα της Μελέτης του Περιβάλλοντος στα σχολεία και το πόσο υποβαθμισμένο μάθημα είναι.

Δείτε τι έγραψε στην ανάρτησή του ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Από την εκπαίδευση ξεκινάνε όλα.
Γιατί “καλός μαθητής”, σύμφωνα με το Υπ.Παιδείας, θεωρείται αυτός που θα πάρει καλό βαθμό στα Μαθηματικά και όχι στη Μελέτη Περιβάλλοντος.
Γιατί το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος διδάσκεται μόνο μέχρι την Δ δημοτικού και μετά τέρμα.
Γιατί το Υπουργείο αποφάσισε ότι η τύχη ενός παιδιού κρίνεται στις πανελλήνιες εξετάσεις και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα το εξετάσουν στη Μελ. Περιβάλλοντος.
Γιατί από την Α δημοτικού, το μάθημα που έχει ορίσει το Υπουργείο με υποχρεωτική ελάχιστη διδακτική ύλη σε κάθε τάξη, είναι τα Μαθηματικά, όχι η Μελ. Περιβάλλοντος.
Έτσι οι διδακτικές ώρες είναι περισσότερες για τα Μαθηματικά. Την τεράστια αύξηση της διδακτικής ύλης στα μαθηματικά αποδεικνύει το εξής: κατά τη διάρκεια της πρώτης δημοτικού όταν πήγαινα εγώ σχολείο μαθαίνουμε να μετράμε μέχρι το 10,
εδώ και αρκετά χρόνια μαθαίνουν μέχρι το 100.
Αλλά κι αν χαθεί κάποια ώρα από τα Μαθηματικά, λόγω απεργίας η ασθένειας του δασκάλου κλπ.,πάλι εις βάρος της Μελ. Περιβάλλοντος θα αναπληρωθεί.
Ναι, αναγκάζεται ο δάσκαλος για να είναι συνεπής προς τον όγκο της ύλης που πρέπει να διδάξει στα κύρια μαθήματα, να κόψει τα άλλα. Γίνεται ένας διαχωρισμός λοιπόν στην ευαίσθητη ψυχοσύνθεση του παιδιού, από την αρχή του σχολείου, ότι σημαντικά είναι τα Μαθηματικά και η Γραμματική _μαθήματα που καλλιεργούν το μυαλό.
Τα μαθήματα που ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΝ  την ΨΥΧΉ και τα συναισθήματα, όπως η Μελ. Περιβάλλοντος και τα Καλλιτεχνικά, αξιολογούνται από το σχολείο ως δευτερεύοντα, δηλαδή χαμηλότερης αξίας γνώσεις που για χάρη των Μαθηματικών εύκολα παραλείπονται. Υποβαθμίζεται λοιπόν και ευτελίζεται η αξία του Περιβάλλοντος και των Τεχνών στα μάτια και στη συνείδηση τού μικρού παιδιού.
Δεν είμαι κατά των Μαθηματικών,
είμαι υπέρ της Ισορροπίας.
Πιστεύουν πράγματι οι αρμόδιοι των υπουργείων ότι είναι εύκολο να πείσεις κάποιον ενήλικα που έχει διαπαιδαγωγηθεί πάνω σε αυτή τη βάση,
να βλέπει με σεβασμό το περιβάλλον;
να μην χτίζει στα καμένα δάση;
να μην χτίζει πάνω στη θάλασσα;
να προστατεύει τα είδη που απειλούνται με αφανισμό;
Εμείς οι άνθρωποι είμαστε το μοναδικό είδος πάνω στον πλανήτη Γη, που αφήνει πίσω του σκουπίδια.
Και όλα ξεκινάνε από την ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ.

Για την αξία της Μελέτης Περιβάλλοντος στα σχολεία γράφει ο Θανάσης Ευθυμιάδης
Για την αξία της Μελέτης Περιβάλλοντος στα σχολεία γράφει ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο