Connect with us

NSFW

Ξέχνα τα μελομακάρονα- Η ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ του Άκη Πετρετζίκη είναι όλα τα λεφτά!

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

μελομακαρονα, μελομακαρονα ακης, μελομακαρονοπιτα

Σίγουρα τα μελομακάρονα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Είναι νηστίσιμα και είναι παράδοση για κάθε ελληνικό σπίτι την περίοδο των γιορτών.

Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει μια εναλλακτική λύση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για να φτιάξουν τα παραδοσιακά μελομακάρονα. Η μελομακαρονόπιτα είναι η εναλλακτική και είναι πραγματικά φανταστική.

Τα υλικά που θα χρειαστείς και ο τρόπος παρασκευής είναι παρόμοιος με αυτά για τα μελομακάρονα.

Υλικά για την μελομακαρονόπιτα

Για το σιρόπι

400 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ.  νερό

1 στικ κανέλα

3  γαρίφαλα

1/2  πορτοκάλι

70 γρ.  μέλι

Για την πίτα

200 γρ.  σπορέλαιο

90 γρ.  ελαιόλαδο

1 κ.γ.  κανέλα

1/3 κ.γ.  γαρίφαλο

1/4 κ.γ.  μοσχοκάρυδο

30 γρ.  ζάχαρη άχνη

200 γρ.  χυμό πορτοκαλιού  

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

500 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ.  σιμιγδάλι, ψιλό

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μέλι.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.Μεταφέρουμε σε ταψί 28 εκ. και απλώνουμε με τα χέρια μας.

Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε 45-50 λεπτά. Στον μισό χρόνο αφαιρούμε το γλυκό, χαράσσουμε ξανά στα κομμένα κομμάτια και συνεχίζουμε να ψήνουμε.

Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Δημοφιλή Τώρα