in

Πώς να φτιάξετε τέλειο ψωμί καρπούζι!

Κι όμως γίνεται! Αυτό το ψωμί είναι καταπληκτικό γιατί στην εμφάνιση μοιάζει καταπληκτικά με καρπούζι. Τέλειο για τα πιτσιρίκια τώρα το καλοκαίρι ή ακόμα και για πάρτυ. Δοκιμάστε το και πραγματικά θα εντυπωσιάσετε!

Στην ουσία είναι ένα σταφιδόψωμο, για να έχουμε και τα κουκούτσια, με εμφάνιση καρπουζιού.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 1 αυγό
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το γάλα μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το μίγμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι, και στη συνέχεια χτυπήστε το όλα μαζί. Μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε αλεύρι, προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι, ένα φλιτζάνι ταυτόχρονα και τα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Μην προσθέτετε ακόμα το τελευταίο φλιτζάνι αλεύρι.

Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ κολλώδης αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να διαιρέσετε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για το κόκκινο μέρος του καρπουζιού. Το άλλο μισό πρέπει να χωριστεί στο μισό, έτσι θα καταλήξετε με το 1/4 της αρχικής ζύμης. Θα έχετε 3 κομμάτια ζύμης. Πάρτε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης και προσθέστε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέστε μερικές σταγόνες για να επιτύχετε το χρώμα που θέλετε. Προσθέστε επίσης τις σταφίδες αυτή τη στιγμή και περίπου το 1/2 φλιτζάνι αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα μαζί, αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και στο μίξερ.

Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα είναι αναμειγνύεται πλήρως μέσα στη ζύμη. Η ζύμη δεν πρέπει πλέον να είναι κολλώδης, οπότε αν χρειαστεί προσθέστε αλεύρι.

Πάρτε ένα από τα μικρότερα κομμάτια της ζύμης και προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστιής και ανακατέψτε μέχρι το χρώμα να αναμειχθεί πλήρως. Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και ζυμώστε. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες. Στο άλλο κομμάτι της ζύμης πρέπει να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ή όσο χρειάζεται και ζυμώστε μέχρι να μην είναι πλέον κολλώδες αλλά ακόμα μαλακό.

Τώρα θα πρέπει να έχετε 3 κομμάτια ζύμης, την κόκκινη ζύμη με τις σταφίδες, τη λευκή ζύμη και την πράσινη ζύμη. Καλύψτε τα μπολ με μεμβράνη και αφήστε τα να σταθούν σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Πάρτε την κόκκινη ζύμη και πλάστε για να αφαιρέσετε τον αέρα και στη συνέχεια δώστε μακρόστενο σχήμα το οποίο έχει το ίδιο μήκος με το ταψί σας. Πάρτε τη λευκή ζύμη και απλώστε γύρω από την κόκκινη μέχρι να την καλύψει τελείως. Βεβαιωθείτε ότι θα κλείσετε καλά τη λευκή ζύμη γύρω από την κόκκινη. Πάρτε την πράσινη ζύμη τώρα και επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις όπως με την άσπρη. Τοποθετήστε το στο λαδωμένο ταψί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
   

Αφήστε το ψωμί να ανέβει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, ανάλογα με το πόσο ζεστή είναι η κουζίνα σας, θα πρέπει να διαρκεί από μισή ώρα έως μία ώρα. Ψήνουμε σε ένα προθερμανθέντα φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, βγάλτε από το ταψί και τοποθετήστε το στον πάγκο
    Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

Διαβάστε επίσης: Υπέροχη τούρτα κατσαρόλας!

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια 16/8/2019

8 ιδανικές τροφές για την εμμηνόπαυση