Η εποχή του ροδιού είναι εδώ και οι οπαδοί των παλαιότερων γνωστών φρούτων του κόσμου ετοιμάζονται να απολαύσουν αυτές τις τεράστιες κόκκινες σφαίρες. Είτε ήδη σας αρέσει το ρόδι που περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C είτε δοκιμάζετε για πρώτη φορά τα φρούτα που μοιάζουν με κοσμήματα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά, την προετοιμασία για να τα απολαύσετε.
Advertisement
Ρόδι: πότε είναι η εποχή του
Ανάλογα με τη συγκομιδή, η εποχή του ροδιού τυπικά είναι από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο. Τα ρόδια ευδοκιμούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως η Δράμα ή η Μεσσηνία.
Όταν επιλέγετε ρόδια, αναζητήστε ένα βαθύ χρώμα φρούτων με κόκκινη έως κοκκινωπή εξωτερική φλούδα και αρκετά βαρύ για το μέγεθός του. Ο καρπός, όταν φυλάσσεται στο ψυγείο, θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες χωρίς άνοιγμα. Αλλά, μετά τη σπορά, τα ρόδια πρέπει να απολαμβάνονται μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν σε σφραγισμένη τσάντα για ένα χρόνο.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξουμε ένα ρόδι
Το ρόδι δεν είναι όπως τα άλλα φρούτα. Το σκληρό, δερματοειδές κέλυφος ανοίγει για να αποκαλύψει συστάδες σπόρων , που είναι γεμάτοι με χυμό, αλλά καλύπτονται με μη βρώσιμο πυρήνα. Δεδομένου ότι μπορεί να δυσκολευτείτε μέχρι να φτάσετε στο σπόρο, ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε ένα ρόδι είναι να το βυθίσετε στο νερό για να αποφύγετε το πιτσίλισμα. Επιπλέον, υπάρχουν και έτοιμοι σπόροι προς πώληση. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να σας βοηθήσει: