in , ,

Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον

Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον
Κι όμως οι συσκευές εισπνοών άσθματος κάνουν κακό στο περιβάλλον
Η αλλαγή του 10% των συσκευών εισπνοής σε συσκευές που δεν χρησιμοποιούν υγροποιημένο πεπιεσμένο αέριο θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 58.000 τόνους ετησίως.

Η χρήση του πιο συνηθισμένου τύπου συσκευής εισπνοής για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως το άσθμα είναι εξίσου κακό για το περιβάλλον όπως η κατανάλωση κρέατος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge έδειξε ότι οι συσκευές εισπνοής, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 4% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του NHS.

Οι συσκευές εισπνοής μετρημένης δόσης περιέχουν υγρά συμπιεσμένα υδροφθοροαλκάνια (HFA), ένα σημαντικό αέριο θερμοκηπίου.

Αντικαθιστώντας μόνο το 10% αυτών με την φθηνότερη ισοδύναμη συσκευή εισπνοής ξηρής σκόνης, η οποία έχει αποτύπωμα άνθρακα μεταξύ 10 και 37 φορές χαμηλότερη, θα μπορούσε να εξοικονομήσει το NHS 8,2 εκατομμύρια το χρόνο και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 58.000 τόνους ετησίως. Αυτό είναι το ίδιο με 180.000 ταξίδια επιστροφής με αυτοκίνητο από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σε ένα μεμονωμένο επίπεδο, η αντικατάσταση κάθε εισπνευστήρα μετρημένης δόσης με ισοδύναμο ξηρής σκόνης θα εξοικονομούσε μεταξύ 150 κιλά και 400κιλά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Δελχί: Η ρύπανση φθάνει σε «αφόρητα» επίπεδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας

Αυτό είναι παρόμοιο με το ποσό της εξοικονόμησης που μπορεί να επιτύχει ένας περιβαλλοντικά συνειδητός άνθρωπος, κάνοντας κάποια πράγματα ο ίδιος, όπως η ανακύκλωση, η τοποθέτηση μόνωσης τοίχων ή η εξάλειψε κρέατος από την διατροφή του, ανέφερε η μελέτη.

Οι συσκευές εισπνοών βλάπτουν το περιβάλλον;
Οι συσκευές εισπνοών βλάπτουν το περιβάλλον;

Αλλά ο Δρ Αλεξάντερ Γουίλκινσον, σύμβουλος της αναπνευστικής ιατρικής από το NHS Trust της Ανατολικής και της Βόρειας Hertfordshire, δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι ασθενείς να μην σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συνήθεις θεραπείες τους χωρίς να συμβουλεύονται το γιατρό τους, μόνο για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους.

Οι τρέχουσες συμβουλές είναι οι ασθενείς να επανεξετάζουν τις συνθήκες και τις θεραπείες τουλάχιστον ετησίως με τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Αυτό θα παρείχε την ευκαιρία να συζητήσουμε εάν είναι διαθέσιμες και κατάλληλες οι φιλικές προς το περιβάλλον εισπνευστήρες, δήλωσε η ομάδα του Cambridge.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιούν σωστά τους εισπνευστήρες, να επιστρέψουν τα άδεια στα φαρμακεία για σωστή απόρριψη και να αποφύγουν να πετάξουν μισοάδειες συσκευές για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των φαρμάκων τους.

Με πληροφορίες από sky.com

]]>
Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τα αξέχαστα παιχνίδια της δεκαετίας 80-90

Τα αξέχαστα παιχνίδια της δεκαετίας 80-90

ΕΚΑΒ στο Μαραθώνιο: 2 άτομα με έμφραγμα, 46 νοσηλεύτηκαν και 1000 χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες.

ΕΚΑΒ στο Μαραθώνιο: 2 άτομα με έμφραγμα, 46 νοσηλεύτηκαν και 1000 χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες.