Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Κι όμως! Αυτό είναι το ελληνικό πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκηπα Φίλιππου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Daily Mail φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο, όπως διευκρινίζει, ήταν “θαμμένο” για σχεδόν ένα αιώνα σε ένα αρχείο κοντά στην ελληνική βίλα που γεννήθηκε. Δηλαδή το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

Το σπάνιο έγγραφο αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, ο πατέρας του Φίλιππου, παρουσίασε τον γιο του στον ιερέα, λέγοντας του ότι γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1921 στις 10 π.μ.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η γέννησή του καταγράφηκε κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ακόμα γράφει ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης του σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το μωρό έλαβε επίσημα το όνομα “Φίλιππος”.

Το περίεργο είναι ότι το μωρό είχε δύο νονούς, τη Βασιλομήτορα Όλγα της Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στην τελετή από την πριγκίπισσα Όλγα και ο δεύτερος νονός του ήταν ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, που εκπροσωπήθηκε από δύο τοπικούς αξιωματούχους της πόλης, μεταξύ αυτών ο Στυλιανός Μανιάριζης.

Η 70χρονη σήμερα φαρμακοποιός Βασιλική Μανιαρίζη κόρη του νονού του Φίλιππου, δήλωσε στην Daily Mail:

“Ήταν μεγάλη τιμή που ο παππούς μου ήταν ένας από τους δύο νονούς στον πρίγκιπα Φίλιππο.

“Παρόλο που δεν τον γνώρισα ποτέ, ο πατέρας μού μου διηγήθηκε πολλές φορές την ιστορία του βαπτίσματος. Είμαι περήφανη για τον παππού μου”.

Πηγή

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ