in ,

Efood: Τεράστια ζημιά στην πλατφόρμα – Στέλνει νέο μήνυμα στους εργαζομένους

efood, efood υπαλληλοι
Efood: Τεράστια ζημιά στην πλατφόρμα - Στέλνει νέο μήνυμα στους εργαζομένους

Συνεχίζεται ο αγώνας των διανομέων, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες, Παρασκευή (17/09), έπειτα από την απόφαση της εταιρείας E food να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της.

Το ζήτημα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, με το μήνυμα της E food που εστάλη σε 115 διανομείς και έδινε το τελεσίγραφο “Freelancer ή διακοπή συνεργασίας”, να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα social media. Ειδοποιούσε δηλαδή τους εργαζόμενους ότι είτε θα συνεχίσουν ως “ελεύθεροι συνεργάτες” είτε δε θα συνέχιζαν καθόλου και επικαλούνταν για την απόφαση ενός τύπου αξιολόγηση.

Λίγο αργότερα η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για “λανθασμένη διατύπωση”, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο εργαζόμενους και χρήστες.

“Η εταιρεία της E food – έδειξε το πραγματικό αδίστακτο πρόσωπο της ανακοινώνοντας με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση τους με πρόσχημα το απαράδεκτο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η “Επιτροπή Αγώνα Διανομέων”, η οποία την ίδια στιγμή καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση διανομέων της E food τη Δευτέρα 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία), η οποία έχει ως κύρια αιτήματα τα παρακάτω:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων.
  • Όχι στην ομηρία των τρίμηνων συμβάσεων! Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.
  • Κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.
  • Παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος.
  • Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

“Ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη. Να δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα ζήσουν σαν δούλοι και ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Νέο μήνυμα από την Efood

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την οργή των διαμαρτυρομένων, η E food έστειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/09) νέο μήνυμα στους διανομείς της, ανακαλώντας την αρχική της απόφαση και δίνοντάς τους τη δυνατότητα είτε να ανανεώσουν την σύμβασή τους είτε να συνεχίσουν ως αυτο-απασχολούμενοι.

Μεγάλη ζημιά μετά τις αντιδράσεις

Το απολογητικό μήνυμα της E food δεν κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίστηκε στην κατακραυγή που δέχτηκε στα social media, όπου το hashtag #cancel_efood ήταν πρώτο trend.

Χιλιάδες χρήστες της εφαρμογής προχώρησαν σε απεγκατάσταση του app από τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και διαγραφή των λογαριασμών τους στην πλατφόρμα, καλώντας και άλλους χρήστες να το πράξουν. Παράλληλα, προχώρησαν σε υποβολή κακών βαθμολογιών για το E food στο διαδίκτυο, ρίχνοντας έτσι τις αξιολογήσεις της εφαρμογής στο 1 αστέρι.

Πηγή

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

big brother, big brother αποχωρηση

Νέος Χαμός στο Big Brother: Η Σοφία αποχώρησε και κατηγορεί για στημένες ψηφοφορίες

εμυ λιβανιου, αντωνης λιβανιος

Έμυ Λιβανίου: Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε το σύζυγό της – Το πρώτο μήνυμα του Αντώνη Λιβάνιου