Μετά τις 4-5 ώρες το ρύζι ήδη αρχίζει να αφυδατώνεται, να ξεραίνεται και να γίνεται κολλώδες. Υπάρχουν μερικές γρήγορες μέθοδοι για να το ανανεώσετε, έτσι ώστε να έχει γεύση σχεδόν ίδια με τη μέρα που το φτιάξατε. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το φτιάξατε, το λάδι και λίγο νερό είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε το ρύζι να διατηρήσει την υγρασία του και την υφή του.
Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Στο φούρνο μικροκυμάτων: Για κάθε φλιτζάνι ρύζι, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό ή νερό. Καλύψτε το μπολ του ρυζιού με ένα άλλο μπολ για να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο ατμού καθώς αναθερμαίνεται.
Στο τηγάνι: Σε ένα μεγάλο γουόκ ή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λάδι. Φτιάξτε ένα τηγανισμένο ρύζι, σπάζοντας τους κόκκους του ρυζιού με μια ξύλινη κουταλιά, ώστε το λάδι να επικαλύπτει ομοιόμορφα τους κόκκους.
Στην κατσαρόλα: Σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέστε το ρύζι με μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά ζωμό ή νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και ατμίστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι.

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News
Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο