Μέρες γιορτινές και όλοι στην κουζίνα μας έχουμε σίγουρα τα απαραίτητα για να φτιάξουμε τα γλυκά μας: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη και φυσικά αυγά. Κι αν σου λέγαμε ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τα αυγά
Advertisement
με μια πιο υγιεινη επιλογή;
Advertisement
Πιστεύεις ότι για να φτιάξεις το τέλειο κέικ (ή κουραμπιέ) χρειάζεσαι να χτυπήσεις και μερικά αυγά, σωστά; Ε, λοιπόν, όχι. Μπορείς να αντικαταστήσεις το αυγό στα μπισκότα, τα κέικ, τα κουλούρια, τα ψωμιά.
Για κάθε αυγό, κάντε ένα υποκατάστατο αυγού αναμειγνύοντας μια κουταλιά σούπας λιναρόσπορο λιωμένο και τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Το λινάρι γίνεται σαν ζελατίνη όταν εμποτίζεται για πέντε έως 10 λεπτά, που μοιάζει με τη σύνθεση του αυγού.
Αντικαταστήστε το αυγό στις συνταγές σας με λιναρόσπορο
Δε μοιάζει με αυγό, αλλά ενεργεί ως συνδετικό υλικό για να αποφευχθεί το θρυμμάτισμα των κέικ σας και επίσης βοηθά στο να αποκτήσουν όγκο κατά το ψήσιμο. Αλλά το καλύτερο μέρος; Το λινάρι προσφέρει μερικά οφέλη για την υγεία από ότι τα αυγά. Εάν παρακολουθείτε τη χοληστερόλη σας και την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, προσπαθείτε να αυξήσετε την καθημερινή σας πρόσληψη σε φυτικές ίνες και σε ωμέγα-3 , το λινάρι είναι η σωστή τροφή. Ένα τέτοιο υποκαταστάτο αυγού έχει επίσης σχεδόν το μισό των θερμίδων, οπότε είναι ιδανικό αν προσέχετε τη διατροφή σας.