Connect with us

Lifestyle

9 “κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε γρήγορα το λογαριασμό του ρεύματος τουλάχιστον κατά 25%

Θάλεια Πάνου

Published

on

9 “κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε γρήγορα το λογαριασμό του ρεύματος τουλάχιστον κατά 25%

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου $ 2.000 για λογαριασμούς ενέργειας ανά νοικοκυριό σε ετήσια βάση. Αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό μπορεί εύκολα να μειωθεί κάνοντας μικρές αλλαγές. Για παράδειγμα, επενδύοντας σε έναν «έξυπνο» θερμοστάτη, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 100 $. Κάτι ακόμα πιο απλό, όπως η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με λαμπτήρες LED, μπορεί να μειώσει τα $ 50 από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Θέλουμε να προτείνουμε 9 μικρές προσαρμογές που θα μειώσουν τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας και θα βοηθήσουν πάρα πολύ το περιβάλλον.

1. Χρησιμοποιήστε μπάλες στεγνωτηρίου όταν τοποθετείτε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο.

Σε σύγκριση με άλλες οικιακές συσκευές, ένα στεγνωτήριο ξοδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας. Γι ‘αυτό μερικοί άνθρωποι τείνουν να στεγνώνουν στον αέρα τα ρούχα τους. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό για σας, μπορείτε απλά να προσθέσετε ένα μάλλινη μπάλα ή μπάλα από καουτσούκ στα ρούχα σας. Αυτά τα απλά πράγματα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν τα ρούχα σας και να τους δώσουν λίγο αέρα για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Ξέρετε ποια γωνιά του σπιτιού είναι η αγαπημένη σας σύμφωνα το ζώδιό σας; Ήρθε η ώρα να μάθετε

Οι μάλλινες μπάλες μπορούν ιδιαίτερα να απορροφήσουν λίγη υγρασία που βοηθά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στεγνώματος να τελειώσει γρηγορότερα. Ένα ακόμη προνόμιο ς είναι ότι οι μπάλες στεγνωτηρίου μειώνουν την στατικότατα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάζετε τα φύλλα στεγνωτηρίου σας τόσο συχνά.

2. Αυξήστε τη θερμοκρασία τόσο στο ψυγείο όσο και στον καταψύκτη σας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο καλύτερη είναι η συντήρηση του φαγητού σας. Ωστόσο, το ψυγείο σας δεν χρειάζεται να είναι χαμηλότερο από 3 ° C και ο καταψύκτης σας λειτουργεί καλά στους -15 ° C. Έχει προταθεί ότι εάν τα ρυθμίσετε τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερα από αυτό, θα ξοδέψετε έως και 25% περισσότερη ενέργεια.

Εάν τα κατεψυγμένα προϊόντα σας μοιάζουν να λιώνουν αφού αυξήσετε τη θερμοκρασία, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε την βοήθεια ενός επαγγελματία. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για να βοηθήσετε τις συσκευές σας να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση είναι να τις κρατήσετε τουλάχιστον 7,5 εκατοστά από τον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας θα έχει αρκετό χώρο για κυκλοφορία.

3. Κλείστε τα παντζούρια σας για να εξοικονομήσετε το κόστος κλιματισμού.

Περίπου το 30% της θερμότητας ενός σπιτιού διαφεύγει από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και σχεδόν το 76% του ηλιακού φωτός που χτυπά τα παράθυρά μας εισέρχεται στα σπίτια μας και μετατρέπεται σε αφόρητη ζέστη. Τα παντζούρια μπορεί να μην είναι σε θέση να ελέγξουν την απώλεια θερμότητας το χειμώνα, αλλά είναι ικανά να διατηρήσουν το εσωτερικό μας προστατευμένο από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου.

Πιο συγκεκριμένα, οι περσίδες αντανάκλασης ηλιακού φωτός μπορούν να προστατεύσουν τους εσωτερικούς χώρους από υπερβολική ζέστη. Ειδικά τα οριζόντια, αντανακλούν τη θερμότητα σε ανοιχτόχρωμη οροφή, η οποία στη συνέχεια διασκορπίζει τη ζεστασιά.

4. Μαγειρέψτε με το καπάκι.

Μια ωραία συνήθεια που μπορείτε υιοθετήσετε κατά το μαγείρεμα είναι απλά να βάζετε καπάκια στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ρυθμίσετε χαμηλότερη θερμοκρασία και να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αφήνετε τον ατμό και τη θερμότητα να φύγουν από το δοχείο και επομένως το φαγητό σας είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο.

Αυτό που θα μειώσετε επίσης ακολουθώντας αυτήν τη συνήθεια είναι η ενέργεια που καταναλώνετε έως και 66%. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να ταιριάξετε τον καυστήρα με το μέγεθος του δοχείου έτσι ώστε να μην διαφεύγει θερμότητα από τις πλευρές. Η χρήση απαράμιλλων καυστήρων και δοχείων θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ενέργειας έως και 40%.

5. Καθαρίστε το χνούδι στην παγίδα του στεγνωτηρίου σας.

Το να αφήσετε το στεγνωτήριο σας να λειτουργεί με την παγίδα γεμάτη χνούδι και βρωμιά, έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στη δουλειά του. Η βρωμιά αναγκάζει τη συσκευή να εργαστεί σκληρότερα, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια και χρόνο για να στεγνώσει τα ρούχα. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το χνούδι στην παγίδα, το στεγνωτήριο θα μπορεί να ξοδεύει έως και 75% περισσότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως. Αυτό συμβαίνει επειδή η βρωμιά δεν επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί σωστά, αναγκάζοντάς τον να εργαστεί πολύ σκληρά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε συχνά είναι να αφαιρέσετε το χνούδι από την παγίδα και να την καθαρίσετε. Εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε προβλήματα με την απόδοση του στεγνωτηρίου σας, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον εξωτερικό εξαερισμό. Εάν δεν βγαίνει ατμός ενώ λειτουργεί το στεγνωτήριο, τότε μάλλον πρέπει να κάνετε και εκεί καθαρισμό. Ζέτα Μακρυπούλια: Μας δείχνει για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μπαλκόνι της

6. Συνδέστε όλα τα καλώδιά σας σε ένα τροφοδοτικό.

Δεν συνειδητοποιούν όλοι ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν τις έχουμε απενεργοποιήσει ή τις θέσουμε σε αναστολή λειτουργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνδέοντας όλες τις πρίζες σε ένα τροφοδοτικό σας δώνει τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσετε εντελώς όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Να θυμάστε ότι πρέπει να πατήσετε το κουμπί on / off όταν θέλετε να τα απενεργοποιήσετε. Εάν δεν το κάνετε, τότε οι συσκευές σας θα συνεχίσουν να καταναλώνουν ενέργεια.

7. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό βραστήρα για να βράσετε νερό αντί για το φούρνο μικροκυμάτων.

Είναι νωρίς το πρωί και χρειάζεστε μόνο ένα φλιτζάνι τσάι και έχετε τόσο το φούρνο μικροκυμάτων όσο και το βραστήρα κοντά σας. Σύμφωνα με έναν ερευνητή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα, καθώς κάνει τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όπως αποκάλυψε, ένας φούρνο μικροκυμάτων χάνει το 50% της ενέργειας του ενώ μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μικροκύματα. Από την άλλη πλευρά, ένας βραστήρας είναι πολύ καλά μονωμένος και χάνει μόνο το 20% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί.

8. Κρατήστε την πόρτα του φούρνου κλειστή όταν ψήνετε.

Παλιότερα, οι φούρνοι δεν είχαν κανένα σύστημα κυκλοφορίας αέρα και γι ‘αυτό οι μάγειρες τους άφηναν λίγο ανοιχτούς για να αποτρέψουν ενδεχόμενη πυρκαγιά. Ωστόσο, οι σύγχρονοι φούρνοι έχουν μεγάλη κυκλοφορία αέρα και συστήματα που μπορούν να αποτρέψουν την υπερθέρμανση. Επίσης, οι περισσότεροι φούρνοι δεν σας επιτρέπουν να διατηρείτε την πόρτα ανοιχτή, εκτός αν την κρατάτε. Αυτό σημαίνει ότι σας λένε με τον δικό τους τρόπο ότι πρέπει να κρατήσετε την πόρτα κλειστή. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Τα 10 Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνουμε στη Διακόσμηση Σαλονιού

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα από το να κρατάτε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου είναι ότι χάνετε περίπου το 50% της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μαγειρέψετε το φαγητό σας για διπλάσιο χρόνο και επομένως να ξοδέψετε διπλή ενέργεια.

9. Ρυθμίστε στην κεφαλή ντους σε χαμηλή ροή.

Η μέση κεφαλή ντους χρησιμοποιεί περίπου 9,5 λίτρα νερού ανά λεπτό. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε σε κεφαλή ντους 6,6 λίτρων. Αυτή η αλλαγή θα εξοικονομήσει περισσότερα από 42.000 λίτρα νερού και 1.180 kWh ενέργειας ανά έτος. Θα παρατηρήσετε επίσης μια τεράστια διαφορά στον λογαριασμό του νερού σας, που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.

via enimerotiko

Advertisement
Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Δημοφιλή Τώρα