Connect with us

News

Νέο Δελχί: Η ρύπανση φθάνει σε «αφόρητα» επίπεδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας

Jim Taylor

Published

on

Νέο Δελχί: Η ρύπανση φθάνει σε «αφόρητα» επίπεδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας
Το Νέο Δελχί έχει κηρύξει έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία και έχει ήδη κλείσει σχολεία και έχει σταματήσει τις οικοδομικές εργασίες προκειμένου να καταπολεμήσει τη ρύπανση.

Η ρύπανση στην ινδική πρωτεύουσα το Νέο Δελχί έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό της φέτος, την Κυριακή, με την πόλη να δηλώνει έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου έχει βαθμολογηθεί πάνω από 900 – πολύ περισσότερο από το σκορ των 500, το οποίο χαρακτηρίζεται ως “σοβαρό”.

Σε σύγκριση, το επίπεδο ποιότητας του αέρα στο Λονδίνο την Κυριακή έφθασε τα 50 περίπου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μέτριο.

Νέο Δελχί ρύπανση
Η ρύπανση στο κόκκινο στο Νέο Δελχί

Επίπεδα πάνω από 400 στον δείκτη ποιότητας του αέρα θέτουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα σε κίνδυνο ασθένειας και μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν σοβαρά εκείνους με υγιείς πνεύμονες.

Η ρύπανση στο Νέο Δελχί είναι τόσο κακή και η ορατότητα τόσο χαμηλή, σε σημείο που οι πτήσεις προς την πόλη των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων έπρεπε να εκτραπούν μακριά από το αεροδρόμιο – εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Η Ρωσία έχει μεγαλύτερη έκταση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Οι δρόμοι στο Νέο Δελχί ήταν άδειοι καθώς οι άνθρωποι επέλεξαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και όχι να εκτίθενται στα επιβλαβή αέρια της ατμόσφαιρας.

Ο επικεφαλής της πόλης, Arvind Kejriwal, δήλωσε στο Twitter ότι η ρύπανση έχει φτάσει σε «αφόρητα» επίπεδα στη βόρεια Ινδία και ότι η κυβέρνησή του έλαβε μέτρα για να προσπαθήσει να βοηθήσει.

Ο κ. Kejriwal πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι στο Δελχί υποφέρουν χωρίς να φταίνε.

Το Ινστιτούτο για την Ποιότητα του Αέρα και την Πρόγνωση και Έρευνα του Καιρού (SAFAR) της Ινδίας δήλωσε ότι οι επόμενες μέρες θα παραμείνουν οι ίδιες – φέρνοντας λίγη ανακούφιση στην πόλη – προσθέτοντας ότι η υγρασία από τις βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε επιδεινώσει τη ρύπανση που προκαλούν οι αγρότες που καίνε τις καλλιέργειές τους.

Ο Mahesh Palawat από την Skymet, μια υπηρεσία προβλέψεων στην Ινδία, δήλωσε: “Η ταχύτητα ανέμου αυξάνεται και θα μπορούσε να πάρει 24 έως 48 ώρες πριν το επίπεδο ρύπανσης μειωθεί σε επίπεδο περίπου 500.”

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί έκλεισε τα σχολεία και σταμάτησε όλη την οικοδομική δραστηριότητα στο πλαίσιο δήλωσης έκτακτης ανάγκης για δημόσια υγεία και τα ιδιωτικά οχήματα θα περιοριστούν στην πόλη με βάση τους αριθμούς στις πινακίδες κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: “Η Γη σαν Τέχνη”: έκθεση της ΝΑΣΑ με εκπληκτικές φωτογραφίες από δορυφόρους με υπέρυθρες

Ωστόσο, ο κ. Palawat λέει ότι τα μέτρα μπορεί να μην είναι αρκετά, λέγοντας: “Οι προσωρινοί περιορισμοί στα ιδιωτικά οχήματα θα έχουν αμελητέο αντίκτυπο καθώς αντιμετωπίζουμε την πιο επικίνδυνη κατάσταση”.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι από τα γειτονικά κράτη προτρέπουν την κεντρική κυβέρνηση να αναλάβει πιο σκληρή δράση στους αγρότες που καίνε τις σοδειές τους.

Το Νέο Δελχί είναι η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη
Το Νέο Δελχί είναι η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη

Η καύση του άχυρου είναι η πρακτική της καταστροφής των καλλιεργειών που έχουν απομείνει μετά από μια συγκομιδή για να καθαριστεί το έδαφος, αλλά κατηγορείται για τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με το SAFAR, οι δορυφορικές εικόνες είχαν καταγράψει περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις καύσης άχυρων γύρω από την περιοχή του Νέου Δελχί, το οποίο λέει ότι συμβάλλει στο 44% της ρύπανσης.

]]>

Advertisement

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δημοφιλή Τώρα