in ,

To ΜΙΝΙΜΑΛ είναι τρόπος ζωής κι αυτός είναι ο τρόπος να το πετύχεις

To ΜΙΝΙΜΑΛ είναι τρόπος ζωής κι αυτός είναι ο τρόπος να το πετύχεις
To ΜΙΝΙΜΑΛ είναι τρόπος ζωής κι αυτός είναι ο τρόπος να το πετύχεις

Εάν έχετε πακετάρει ποτέ τα πράγματα του σπιτιού σας για να μετακομίσετε σε ένα νέο μέρος, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει κάτι που δεν θέλετε να παραδεχτείτε: έχετε πάρα πολλά πράγματα.

Στην πραγματικότητα, παγκοσμίως, ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει πρόβλημα ακαταστασίας! Με τόσα πολλά αντικείμενα που μας ζυγίζουν στην καθημερινή μας ζωή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αυτές τις μέρες δεν είναι απλώς η υιοθέτηση του μίνιμαλ, αλλά μια ολόκληρη αλλαγή στον τρόπο ζωής – μια αυξανόμενη κίνηση που ονομάζεται μινιμαλισμός ή μινιμαλιστική ζωή.

Αν και ο τρόπος ζωής έχει αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια χάρη στη μέθοδο KonMari της Marie Kondo και την άνοδο των μικροσκοπικών σπιτιών, ο “μινιμαλισμός” δεν είναι κάτι καινούργιο – στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες του στον βουδισμό και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ’60 από Βρετανούς θεωρητικούς της τέχνης. Από εκεί, ο μινιμαλισμός έχει εξελιχθεί σε έναν τρόπο ζωής που δίνει έμφαση στη διαβίωση με λιγότερα – και έτσι τα εκτιμάμε περισσότερο. Εάν αναρωτιέστε περισσότερα για το πώς να το ενσωματώσετε στο σπίτι σας, εδώ είναι τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μινιμαλιστική ζωή.

Αν και ο μινιμαλισμός μπορεί να οριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, υπάρχει συνήθως ένα κοινό ενοποιητικό θέμα στο κίνημα: μια φιλοσοφία του να ζεις απλά ή να ζεις με λιγότερα. Ο μινιμαλισμός είναι η σκόπιμη προώθηση των πραγμάτων που εκτιμούμε περισσότερο στη ζωή, αφαιρώντας οτιδήποτε μας αποσπά από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Αυτά τα σαλόνια είναι ωδή στο μινιμαλισμό και θα σας αφήσουν άφωνους!

Ο μινιμαλισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας – τα χρονοδιαγράμματα, τις σχέσεις μας και πολλά άλλα – αλλά ένα κεντρικό μέρος της μινιμαλιστικής διαβίωσης είναι συχνά το σπίτι. Όταν σκέφτεστε πώς μοιάζει ένα μινιμαλιστικό σπίτι, μπορείτε πρώτα να σκεφτείτε λευκούς, ανοιχτούς χώρους και γυμνούς τοίχους – αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε άτομο μπορεί να ασκήσει τον μινιμαλισμό διαφορετικά.

Τι είναι τελικά ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής;
Τι είναι τελικά ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής;

Τα οφέλη του μινιμαλιστικού τρόπου ζωής

Εάν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να αρχίσετε να αγκαλιάζετε τον μινιμαλισμό στο σπίτι σας, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα πλεονεκτήματα της ελάχιστης ζωής:

Περισσότερα λεφτά. Λιγότερα αντικείμενα στο σπίτι σας σημαίνει περισσότερα χρήματα, καθώς θα αγοράζετε λιγότερα και θα φροντίζετε λιγότερα. Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα χρήματά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερα πράγματα από την απλή αγορά αγαθών – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων εμπειριών και ποιοτικού χρόνου με την οικογένεια!
Περισσότερο χρόνο. Εάν ζείτε με λιγότερα αντικείμενα στο σπίτι σας, θα ξοδέψετε λιγότερο χρόνο καθαρισμού και οργάνωσης (και αγορών), επιτρέποντάς σας επομένως να έχετε περισσότερο χρόνο στη μέρα σας για να ασχοληθείτε με αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.
Βελτιωμένη ευημερία. Ένα μινιμαλιστικό σπίτι είναι σημαντικά λιγότερο αγχωτικό. Η κατοχή λιγότερων πραγμάτων σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο άγχος στη ζωή. Κάθε αυξημένη κατοχή προσθέτει αυξημένο άγχος στις ζωές μας, καθώς όλα όσα έχουμε στην κατοχή μας πρέπει να φροντιστούν – πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Καλό για το περιβάλλον. Με την αγορά λιγότερων και τη χρήση λιγότερων, θα μειώσετε επίσης την κατανάλωση των φυσικών πόρων του πλανήτη – επομένως κάνετε το ρόλο σας για να βοηθήσετε το περιβάλλον!
Περισσότερη ευγνωμοσύνη και προσοχή. Το να ζεις με λιγότερα θα σου επιτρέψει να βρεις περισσότερη ευγνωμοσύνη στα πράγματα που έχεις. Σε ένα φυσικό χώρο, ο μινιμαλισμός σάς επιτρέπει να εκτιμάτε μερικά πράγματα με βαθύτερο τρόπο από ό, τι να έχετε πολλά γεμάτα πράγματα.

Εάν είστε έτοιμοι να αποκομίσετε όλα τα μεγάλα οφέλη αυτού του απλού και εύχρηστου τρόπου ζωής, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μινιμαλιστικό σπίτι και να αρχίσετε να ζείτε πιο ελάχιστα:

1. Επικεντρωθείτε σε ένα δωμάτιο

Συχνά, το πιο δύσκολο κομμάτι για την ελαχιστοποίηση του σπιτιού σας είναι να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ένα πράγμα που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι είναι συντριπτικό να προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα ολόκληρο σπίτι ταυτόχρονα – γι ‘αυτό πρέπει να εστιάσετε σε ένα δωμάτιο τη φορά. Κατευθύνετε πρώτα το χρόνο και την ενέργειά σας στο ευκολότερο δωμάτιο – στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ως έμπνευση για τους άλλους καθώς περνάτε από το υπόλοιπο σπίτι σας.

Επικεντρωθείτε στο χώρο που θέλετε να αλλάξετε
Επικεντρωθείτε στο χώρο που θέλετε να αλλάξετε

2.Ξεκινήστε με τις ορατές περιοχές

Αφού επιλέξετε ένα δωμάτιο για να εστιάσετε, μια καλή προσέγγιση είναι να ξεκινήσετε πρώτα με τις ορατές περιοχές – έτσι πράγματα όπως ράφια, έπιπλα και πράγματα στο πάτωμα – πριν μετακινηθείτε στις κρυφές περιοχές του δωματίου, όπως η οργάνωση των συρταριών σας , ντουλάπια ή ντουλάπες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να δείτε πραγματικά την πρόοδό σας καθώς προχωράτε.

3. Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα

Όταν ήρθε η ώρα να αρχίσετε να πετάτε, ένας καλός κανόνας είναι να διατηρείτε μόνο τα στοιχεία που είναι πραγματικά απαραίτητα – και έχουν νόημα – για εσάς. Μετακινηθείτε στο σπίτι σας, πιο εύκολο στο πιο δύσκολο, αγγίζοντας κάθε στοιχείο και αποφασίζοντας,” Αυτό είναι κάτι που φέρνει αξία στη ζωή μου; Είναι κάτι που με βοηθά να δημιουργήσω το σπίτι που θέλω; Ή είναι πραγματικά αποσπά την προσοχή από αυτό;'”

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε να κρατήσετε ή να πετάξετε κάτι, υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένες ερωτήσεις για να ρωτήσετε τον εαυτό σας για το συγκεκριμένο αντικείμενο:

Το χρειάζομαι;
Το χρησιμοποιώ;
Τι θα χρησιμοποιούσα αν δεν το είχα;
Γιατί το έχω;

4. Περιορίστε τα διακοσμητικά

Όσον αφορά τη διακόσμηση σπιτιού, είναι εύκολο να διακοσμήσετε το σπίτι σας με διάφορα όμορφα αντικείμενα που αγοράσατε ή εντοπίσατε στο τοπικό κατάστημα οικιακών ειδών – αλλά αν θέλετε να δεσμευτείτε σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι, είναι καλύτερο να περιορίσετε τις διακοσμήσεις σας σε αυτά που έχουν ιδιαίτερη αξία ή νόημα.

Τέλος, προσπαθείτε να καθαρίζετε τακτικά, αλλά και να αντισταθείτε στον πειρασμό να αγοράζετε συνεχώς καινούρια πράγματα.

Φωτό

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η αγαπημένη σειρά "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" πήρε το πράσινο φως και για όγδοη συνεχόμενη σεζόν.

Η Σμαράγδα Καρύδη εισβάλει στη “Μουρμούρα”. Αυτός θα είναι ο ρόλος της!

GNTM 3: Το νέο look του Άγγελου Μπράτη που θα συζητηθεί

GNTM 3: Το νέο look του Άγγελου Μπράτη που θα συζητηθεί