in ,

To.. ανάποδο κέικ ροδάκινο που θα σε ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ και θα μυρίσει ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

To.. ανάποδο κέικ ροδάκινο που θα σε ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ και θα μυρίσει ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
To.. ανάποδο κέικ ροδάκινο που θα σε ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ και θα μυρίσει ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία για κάθε είδους γλυκό, καθώς είναι στην εποχή τους τα περισσότερα και πιο αγαπημένα φρούτα, ανάμεσά τους και το ροδάκινο.

Βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για το ανάποδο κέικ ροδάκινου, το οποίο ίσως θυμίζει λίγο την ανάποδη μηλόπιτα, αλλά σίγουρα είναι πιο ζουμερό και καλοκαιρινό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο, να έχει μαλακώσει
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια καθαρισμένα φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-1 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα 2%

Τρόπος παρασκευής

  • Λιώστε 1/4 φλιτζανιού βούτυρο. Ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τακτοποιήστε τις φέτες ροδάκινου σε ένα στρώμα πάνω από τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο που έχει μείνει μέχρι να γίνουν μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με το γάλα ανακατεύοντας απαλά. Ρίξτε πάνω από ροδάκινα.
  • Ψήνουμε στους 180 ° για 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το γυρίσετε τούμπα σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό.
Πεντανόστιμο ανάποδα κέικ ροδάκινου
Πεντανόστιμο ανάποδα κέικ ροδάκινου

Φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Σωτήρης Κοντιζάς: Τρίτο παιδάκι για τον κριτή του Masterchef

Σωτήρης Κοντιζάς: Τρίτο παιδάκι για τον κριτή του Masterchef

Κορωνοϊός: Αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να μπουν και στα μελλοντικά βιβλία της Ιστορίας

Κορωνοϊός: Αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να μπουν και στα μελλοντικά βιβλία της Ιστορίας