in , ,

Τα ιδανικά ΦΥΤΑ για το μπάνιο σας για να νιώσετε σα να είστε σε ΣΠΑ

Τα ιδανικά ΦΥΤΑ για το μπάνιο σας για να νιώσετε σα να είστε σε ΣΠΑ
Τα ιδανικά ΦΥΤΑ για το μπάνιο σας για να νιώσετε σα να είστε σε ΣΠΑ

Γιατί πρέπει κάθε άλλο δωμάτιο στο σπίτι να έχει ένα φυτό εσωτερικού χώρου κι όχι το μπάνιο σας; Μπορεί να μην περνάτε τόσο πολύ χρόνο εδώ όσο το σαλόνι ή την κουζίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι βαρετό και παραμελημένο.

Το πράσινο είναι ένας τρόπος να προσθέσετε και αυτό το αίσθημα σπα στο μπάνιο σας! Στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα το τέλειο περιβάλλον για πολλά διαφορετικά είδη φυτών εσωτερικού χώρου.

Εξάλλου, πολλά φυτά εσωτερικού χώρου λατρεύουν τη ζεστασιά και την υγρασία. Βάλτε τα φυτά σας στο περβάζι του παράθυρου, τοποθετήστε τα σε ράφια ή δοκιμάστε ένα κρεμαστό φυτό εάν δεν έχετε χώρο.

Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό είναι καλύτερο για φυτά που συμπαθούν έντονο φως, αλλά βολεύουν και τα παράθυρα με ανατολικό και δυτικό προσανατολισμό. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα εάν το μπάνιο σας δεν έχει μεγάλα, ηλιόλουστα παράθυρα. Πολλά φυτά θα προσαρμοστούν σε συνθήκες μέτριου ή χαμηλού φωτισμού.

Διαβάστε επίσης: ΓΡΙΠΗ:Κι όμως! Τα φυτά εσωτερικού χώρου σας προστατεύουν από τον ιό της γρίπης

Μία συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα φυτά μπάνιου με υπερβολικό νερό. Δεν θα στεγνώσουν τόσο γρήγορα όσο εκείνα σε άλλα μέρη του σπιτιού σας λόγω των φυσικά υψηλότερων επιπέδων υγρασίας. Ελέγχετε τα φυτά σας κάθε εβδομάδα για να δείτε πόσο ξηρό είναι το χώμα.

Χλωρόφυτο

Χλωρόφυτο

Το κλασικό χλωρόφυτο δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το στυλ του γιατί είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί. Προτιμά το έντονο φως, αλλά θα προσαρμοστεί σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Όταν αναπτυχθούν τα μικροσκοπικά φύλλα, κόψτε τα και τοποθετήστε το στο χώμα για να φτιάξετε νέα φυτά . Είναι τέλεια για κοινή χρήση! Κρατήστε το ελαφρώς υγρό κατά την άνοιξη έως το καλοκαίρι και λίγο πιο ξηρό το χειμώνα.

Φιλόδεντρο Πόθος

Πόθος
Πόθος

Με λαμπερά, μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς, αυτό το φιλόδεντρο είναι εύκολο να αγαπήσει (και να μεγαλώσει!). Τα φιλόδεντρα Πόθος προτιμούν το μέτριο φως καλύτερα, αλλά θα ανέχονται επίσης το χαμηλό φως. Αφήστε τα να στεγνώσουν μεταξύ των ποτισμάτων.

Διχαλωτό Πλατυκέριο

Διχαλωτό Πλατυκέριο

Αυτό το εντυπωσιακό φυτό τοποθετείται συχνά σε ένα κομμάτι ξύλου ή σε ένα κρεμαστό καλάθι με βρύα. Τα μεγάλα, επίπεδα φύλλα του μοιάζουν με τα κέρατα ενός ελαφιού, όπως θα μαντέψατε. Είναι πιο ευτυχισμένο σε ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας, οπότε το μπάνιο είναι το μόνο μέρος που μεγαλώνει καλά στα περισσότερα σπίτια. Δώστε του μέτριο φως.

Διαβάστε επίσης: Ποιο φυτό ταιριάζει στην κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο ή την κουζίνα; ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ!

Κισσός

Κισσός
Κισσός

Ο κισσός φαίνεται υπέροχος στα κρεμαστά καλάθια. Ορισμένες ποικιλίες έχουν ποικίλα σχέδια φύλλων. Δώστε του μέτριο φως και αφήστε το να στεγνώσει λίγο μεταξύ των ποτισμάτων.

Παχίρα

Παχίρα
Παχίρα

Η παχίρα, το δέντρο που φέρνει τύχη, έχει όρθια μορφή και λαμπερά πράσινα φύλλα. Στην άγρια φύση, μεγαλώνει σε υγρότοπους, οπότε απολαμβάνει ένα ζεστό δωμάτιο. Δώστε του έντονο φως, αλλά θα προσαρμοστεί επίσης στο μέτριο φως. Αφήστε το να στεγνώσει λίγο μεταξύ των ποτισμάτων.

Αγλαόνημα

Αγλαόνημα
Αγλαόνημα

Εάν έχετε ένα σκοτεινό μπάνιο, το αγλαόνημα είναι κατάλληλο για εσάς επειδή ανέχεται χαμηλό φωτισμό. Τα στριμμένα φύλλα του έχουν πιτσιλιές από ασήμι και όρθια μορφή, οπότε φαίνεται εντυπωσιακό σε ένα ράφι. Προτιμά σταθερή, ελαφριά υγρασία, οπότε είναι ιδανικό για το μπάνιο σας.

Καλαθέα

Καλαθέα
Καλαθέα

Αυτό το φυτό, με όμορφα φύλλα και κοκκινωπό κάτω μέρος, χρειάζεται υψηλή υγρασία, συνήθως περίπου 60 τοις εκατό. Η Καλαθέα απολαμβάνει ακόμη και ένα χλιαρό ντους περιστασιακά. απλώς χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση ψεκασμού. Δώστε του έντονο φως και σταθερή υγρασία.

Φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Έτσι είναι το σώμα της 18 μέρες μετά τη γέννα

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Έτσι είναι το σώμα της 18 μέρες μετά τη γέννα

Άστον Κούτσερ - Μίλα Κούνις: Το υπέροχο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς είναι προς πώληση. Ψήνεσαι;

Άστον Κούτσερ – Μίλα Κούνις: Το υπέροχο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς είναι προς πώληση. Ψήνεσαι;