in ,

Λαχανικά που μπορείτε να τα καλλιεργήσετε μέσα σε… ΝΕΡΟ

Λαχανικά που μπορείτε να τα καλλιεργήσετε μέσα σε... ΝΕΡΟ
Λαχανικά που μπορείτε να τα καλλιεργήσετε μέσα σε... ΝΕΡΟ

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι όλοι ασχολούνται με τον κήπο και τα φυτά, απολαμβάνοντας τα οφέλη μιας χαλαρωτικής δραστηριότητας στον καθαρό αέρα, αποκομίζοντας φρέσκα και νόστιμα προϊόντα για φαγητό.

Αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν αυλή, ή απλά δεν θέλουν να βρωμίσουν πολύ τα χέρια τους, μπορούν ακόμα να απολαύσουν το θαύμα της καλλιέργειας χωρίς να καν να χρειαστούν σπόρους λαχανικών.

Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να ξεκινήσετε έναν εσωτερικό κήπο από τα υπολείμματα της κουζίνας σας. Δεν χρειάζεστε καν χώμα!

Φρέσκα κρεμμύδια

Για να μεγαλώσετε πράσινα κρεμμύδια από υπολείμματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε το άκρο της ρίζας με μισή ίντσα του βολβού άθικτο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι με αρκετό νερό για να το καλύψετε.

Δύο ή τρία κρεμμύδια σε ένα γυάλινο ποτήρι λειτουργεί καλά για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν σε όρθια θέση.

Θα χρειαστεί να αλλάξετε το νερό μία φορά κάθε δύο ημέρες, και σε περίπου μία εβδομάδα, τα κρεμμύδια σας θα είναι έτοιμα. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε την ποσότητα που απαιτείται για τη συνταγή σας και αφήστε τα υπόλοιπα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Κορυφές από τα καρότα

Οι κορυφές από τα καρότα είναι το πράσινο φύλλωμα που αναπτύσσεται. Οπότε δε θα πάρετε ένα καρότο, αλλά μόνο την κορυφή του. Κι αν αναρωτιέστε ποιος ο λόγος; Οι κορυφές του καρότου μοιάζουν πολύ με το μαϊντανό. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή φαγητά.

Για να αναπτυχθεί σε νερό, κόψτε ένα μικρό κομμάτι καρότου (το τμήμα ρίζας). Τοποθετήστε το κομμένο άκρο σε ένα ρηχό μπολ και γεμίστε με νερό έτσι ώστε να φτάσει περίπου στα μισά του κομμένου καρότου. Τοποθετήστε το μπολ σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Θα αρχίσει να φυτρώνει σε λίγες μέρες.

Μυρωδικά

Καλλιεργήστε μυρωδικά στην κουζίνα σας μόνο με νερό
Καλλιεργήστε μυρωδικά στην κουζίνα σας μόνο με νερό

Η πρόσβαση σε φρέσκα βότανα στην κουζίνα σας μπορεί να οδηγήσει το μαγείρεμα σας στο επόμενο επίπεδο. Το κλειδί για την επιτυχία είναι το στέλεχο, όσο πιο μαλακό είναι το στέλεχος, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

Επιλέξτε πολλά στελέχη 4 ιντσών από ένα σωρό βότανα. Ψάξτε για μίσχους που είναι πράσινοι και εύκαμπτοι. Αφαιρέστε όλα τα φύλλα από περίπου το 75% του κάθε στελέχους με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάλτε τους μίσχους σε ένα βάζο με νερό και τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Αλλάζετε το νερό κάθε δεύτερη μέρα. Σύντομα θα παρατηρήσετε νέες ρίζες να σχηματίζονται κατά μήκος των στελεχών και κάποια νέα ανάπτυξη στην κορυφή. Συλλέξτε ό, τι χρειάζεστε για τη συνταγή σας.

Σέλινο

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε σέλινο; Πολλές φορές χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα και το υπόλοιπο το πετάτε. Όχι πλέον!

Ξεπλύνετε τη βάση μιας δέσμης σέλινου και τοποθετήστε τη σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο, με τα κομμένα στελέχη να βλέπουν όρθια. Γεμίστε το δοχείο με νερό. Τοποθετήστε το δοχείο σε μια ηλιόλουστη περιοχή και αφήστε το για περίπου μια εβδομάδα, αλλάζοντας το νερό κάθε δεύτερη μέρα. Τα κίτρινα φύλλα γύρω από το κέντρο της βάσης θα γίνουν παχύτερα και θα γίνουν σκούρο πράσινο.

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Blackout Tuesday: Παγώνει η μουσική βιομηχανία για τη δολοφονία Φλόιντ

Blackout Tuesday: Παγώνει η μουσική βιομηχανία για τη δολοφονία Φλόιντ

Αντιδράσεις για το πάγωμα του Nickelodeon και το μήνυμα "I can't breathe" στις οθόνες

Αντιδράσεις για το πάγωμα του Nickelodeon και το μήνυμα “I can’t breathe” στις οθόνες