in , ,

Καλλιτέχνες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ – Μαύρο καλοκαίρι για μουσικούς και ηθοποιούς

Καλλιτέχνες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ - Μαύρο καλοκαίρι για μουσικούς και ηθοποιούς
Καλλιτέχνες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ - Μαύρο καλοκαίρι για μουσικούς και ηθοποιούς

Αντιδράσεις στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο έφερε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τρίτη 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού φέτος το καλοκαίρι όλες οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και κάθε είδους θεάματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καλλιτέχνες κάθε είδους, μουσικοί, τραγουδιστές, τεχνικοί και ηθοποιοί εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους δεν υπάρχει στον ορίζοντα και καμία μέριμνα σχετικά με το μέλλον τους. Πιστεύουν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση πριν οδηγηθούν στην εξαθλίωση αυτοί και οι οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι του χώρου, από υπεύθυνους συναυλιών και διοργανωτές εκδηλώσεων μέχρι καλλιτέχνες και τεχνικούς, δηλώνουν πως σέβονται τα μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, ωστόσο εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης για τον τομέα του πολιτισμού.

Η Νατάσα Μποφίλιου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μαυρίζοντας τα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα.

View this post on Instagram

Μαύρο, λοιπόν, μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι της τέχνης θα αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι. Με ανάγκες και δικαιώματα.

A post shared by Natassa Bofiliou (@natassabofiliouofficial) on

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε και ο Κωστής Μαραβέγιας ζητώντας να υπάρξει μια μέριμνα για τους ανθρώπους που θα πληγούν από αυτά τα μέτρα.

View this post on Instagram

Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση. Δεν μπορεί να αφήνουμε στο έλεος της τύχης αυτούς που αγάπησαν τη μόνη γλώσσα της ψυχής, αυτούς που δόθηκαν, αυτούς που προσφέρουν το ύστατο καταφύγιο στους συμπολίτες τους στην κάθε καραντίνα της ζωής (και όχι μόνον τώρα). Δεν μπορεί να μην σκεφτούμε όσους αφιέρωσαν τα παιδικά κι εφηβικά τους χρόνια μελετώντας με υπομονή και αφοσίωση ένα μουσικό όργανο, αυτούς που σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν από μεροκάματο σε μεροκάματο. Σας παρακαλώ αναρωτηθείτε: Τι θα γίνει με όσους περίμεναν το καλοκαίρι για να εργαστούν; Μουσικούς, τεχνικούς, γραφεία συναυλιών με τους υπαλλήλους τους; Κατανοώ πως η προστασία της δημόσιας υγείας επιτάσσει οι συναθροίσεις να μην επιτρέπονται πια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μουσικοί θα πρέπει να εξαθλιωθούν. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποια λύση, ως χρέος στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου και στους συναδέλφους μου. Παρακαλώ θερμά την ελληνική πολιτεία να επιδείξει ευαισθησία και να αρθεί στο ύψος της περίστασης, ώστε να προτείνει άμεσα λύσεις. Ας βρούμε μια εναλλακτική οδό για αυτούς κυρίως που έχουν βιοποριστική ανάγκη. Για αυτούς τους χαμληλόφωνους, που δύσκολα φαίνονται και σπάνια ακούγονται. Προστατεύοντας τους μουσικούς σήμερα, προστατεύουμε την μουσική και διατηρούμε την ζωή αξιοβίωτη. Με εκτίμηση Κωστής Μαραβέγιας

A post shared by Maraveyas (@maraveyas) on

Kαι ο Αντώνης Καρυστινός στηρίζει όλους τους καλλιτέχνες μπροστά και πίσω από τα φώτα.

View this post on Instagram

Νέτο -Σκέτο

A post shared by karistinos antonis official (@karistinos_antonis) on

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Κυστική Ίνωση: Πρόσβαση ασθενών στη θεραπεία Trikafta

Κυστική Ίνωση: Πρόσβαση ασθενών στη θεραπεία Trikafta

Έτσι καλωσόρισαν το ΜΑΗ Χρηστίδου, Κοσιώνη, Μπαλατσινού και πολλοί άλλοι

Έτσι καλωσόρισαν το ΜΑΗ Χρηστίδου, Κοσιώνη, Μπαλατσινού και πολλοί άλλοι