in , ,

Ινδικός Μοντερνισμός: Η νέα τάση στη διακόσμηση που θα σε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ

Ινδικός Μοντερνισμός: Η νέα τάση στη διακόσμηση που θα σε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ
Ινδικός Μοντερνισμός: Η νέα τάση στη διακόσμηση που θα σε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ

Τον τελευταίο καιρό, έχουμε ακούσει τους όρους «Ινδικό Μοντέρνο» ή Ινδικό Μοντερνισμό που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης σπιτιού. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει και συνεπάγεται;

Κορυφαίοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και αρχιτέκτονες εξηγούν τι σημαίνει η ηθική του σχεδιασμού για αυτούς και εύκολους τρόπους ενσωμάτωσής τους στα σπίτια μας. Η Aditi Vora Nair, αναφέρει συνοπτικά: «Αυτό το στυλ διακόσμησης για εμάς σημαίνει απλούς ευθείους χώρους με σκόπιμη χρήση φωτεινών χρωμάτων και σχεδίων».

Από πού προήλθε όμως ο όρος αυτός;

Για να περιηγηθείτε στην έννοια του Ινδικού Μοντερνισμού, ας ξεκινήσουμε με την προέλευσή του. «Στην Ινδία, ο μοντερνισμός ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα με ιδέες που επηρεάστηκαν πολύ από τα κινήματα Bauhaus και Art Deco. Σήμερα, ενώ επηρεαζόμαστε πολύ από τις δυτικές έννοιες του μινιμαλισμού και του μαξιμαλισμού, αισθάνομαι ότι κάπου έχουμε ξεχάσει υπέροχα στιλ και αρχιτεκτονική. Αν και δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα παλάτια των Μουγκάλ ή των Rajputs, και τις περιπλοκές της τέχνης του ναού, ο Ινδικός Μοντερνισμός είναι ένας τρόπος να γεφυρωθεί αυτό που χωρίζει εισάγοντας μικρότερα στοιχεία και μοτίβα, γοητεία και χάρη στο νέο κύμα του σχεδιασμού », λέει ο Bageshree Shroff, διακοσμητής εσωτεριών χώρων.

Ενώ ο Ινδικός Μοντερνισμός έχει ρίζες στην Ινδία, έχει σαφώς παγκόσμιες προοπτικές. «Ο Ινδικός Μοντερνισμός αφορά την ύφανση του παραδοσιακού με το σύγχρονο για την επίτευξη ενός νέου λεξιλογίου που ταιριάζει στο τρέχον σενάριο. Είναι μια αριστοκρατική συγχώνευση επιρροών και υλικών – παλιά και νέα – για να φτάσετε σε κάτι νέο και μοναδικό. Εξ ορισμού προσφέρει περισσότερη ελευθερία ανάμειξης στυλ και αυτό είναι το ξεχωριστό στοιχείο της δουλειάς μας. Η ρίζα της είναι στην ινδική παράδοση της χειροτεχνίας, ενώ ενσωματώνει εξωτερικές επιρροές στυλ, οδηγεί σε αποκλειστικά σχέδια που μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε σπίτι οπουδήποτε στον κόσμο. Ο Ινδικός Μοντερνισμός είναι πανεθνικός”, εξηγεί.

Στο κέντρο της διακόσμησης αυτής είναι ένας γάμος από παλιά ινδικά στοιχεία με σύγχρονο σχεδιασμό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να αναδημιουργήσετε τον Ινδικό Μοντερνισμό στο σπίτι – συνδυάζοντας το παλιό με το νέο, χρησιμοποιώντας την τέχνη, τις αντίκες και το χρώμα και ενσωματώνοντας μια παραδοσιακή διάταξη και γηγενή υλικά.

Τέχνη, αντίκες και χρώμα


Η προσθήκη ζωντανών κομματιών διακόσμησης σπιτιού, έργων τέχνης και αντίκες είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους ενσωμάτωσης του Ινδικού Μοντερνισμού στο σπίτι. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτή η αισθητική σχεδιασμού, αυτά τα στοιχεία πρέπει να προστεθούν με μέτρο. Με οποιοδήποτε στυλ, είναι πάντα σημαντικό να δείχνετε αυτοσυγκράτηση. Ένα ή δύο κομμάτια έμφασης αφήνει τα κομμάτια να ξεχωρίζουν και να κάνουν τη συζήτηση, σε αντίθεση με το να είναι υπερβολικό.

Αυτή η εμφάνιση μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας υφασμένα έπιπλα από ζαχαροκάλαμο ή συμπαγή, έπιπλα με έντονα χρώματα. Η προσθήκη ινδικών εκτυπώσεων και μοτίβων σε διαφορετικά αντικείμενα, όπως μαξιλάρια και χαλιά μπορεί να βελτιώσει αυτήν την εμφάνιση. Αξεσουάρ και αντικείμενα παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στην επίτευξη αυτής της εμφάνισης.

Συνδυάστε το νέο με το παλιό

Ο Ινδικός μοντερνισμός χαρακτηρίζεται από μια λεπτή ισορροπία του παλαιού και του νέου. Ξύλινα ή ψάθινα τοιχώματα τοίχου, χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από vintage ή στοιχεία αρτ ντεκό, όπως έπιπλα, φώτα και αξεσουάρ, σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε τον Ινδικό Μοντερνισμό στο χώρο σας. Αυτή η αισθητική σχεδιασμού διαθέτει παραδοσιακά υλικά που ερμηνεύονται με σύγχρονο τρόπο. Για παράδειγμα, πλούσια τυπωμένα υφάσματα που χρησιμοποιούνται ως ταπετσαρίες για έπιπλα, όπως ντουλάπια και κομοδίνα, και αξεσουάρ ορείχαλκου σε καθαρές μορφές. Κάθε κομμάτι που προκαλεί νοσταλγία ή ανακατεύοντας παλιές αναμνήσεις, δεδομένης μιας νέας διάστασης, γίνεται μια μοντερνιστική εντύπωση.

Παραδοσιακή διάταξη και φυσικά υλικά

Ένας άλλος τρόπος να συμπεριλάβετε τον Ινδικό Μοντερνισμό στο σπίτι σας είναι να ενσωματώσετε παραδοσιακά ινδικά στοιχεία και φυσικά υλικά.

Πολλές παραδοσιακές ινδικές τεχνικές όπως το υφαντό ζαχαροκάλαμο και υλικά όπως το τεραζού για το δάπεδο έχουν γίνει πρόσφατα δημοφιλή, καθιστώντας πολύ εύκολο για κάποιον να επιτύχει αυτό το στυλ στα σπίτια του.

Φωτό

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επίμονος Πονοκέφαλος: Φτιάξε το δικό σου καταπραϋντικό με δύο απλά υλικά

Επίμονος Πονοκέφαλος: Φτιάξε το δικό σου καταπραϋντικό με δύο απλά υλικά

My Style Rocks: Απαχώρηση Ευρυδίκης Παπαδοπούλου. Τι ρώτησε ο Στέλιος Κουδουνάρης [Video]

My Style Rocks: Απαχώρηση Ευρυδίκης Παπαδοπούλου. Τι ρώτησε ο Στέλιος Κουδουνάρης [Video]