Πα. Ιαν 28th, 2022
Γκουΐνεθ Πάλτροου βιβλιοθήκη

Η Γκουΐνεθ Πάλτροου προσέλαβε το γνωστό επιμελητή βιβλίων, Θάτσερ Γουάιν, προκειμένου να της διαλέξει τα βιβλία για τη βιβλιοθήκη της.

Ο Θάτσερ Γουάιν, βιβλιοφάγος και συλλέκτης ο ίδιος, αποφάσισε από το 2001 να χρησιμοποιεί σπάνια και παλιά βιβλία για να χτίσει όμορφες βιβλιοθήκες με βάση το ενδιαφέρον, το συγγραφέα και ακόμη και το χρώμα για τους πελάτες του. Μια από τις βιβλιοθήκες που έχει επιμεληθεί είναι και της Γκουΐνεθ Πάλτροου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Γουάιν, η γνωστή ηθοποιός πριν λίγο καιρό ανακαίνισε το σπίτι της στο Λος Άντζελες και καθώς είναι λάτρης του διαβάσματος θέλησε να αναβαθμίσει και τη βιβλιοθήκη της. Συνειδητοποίησε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον 500 βιβλία παραπάνω από όσα διέθετε. Κοίταξε τα βιβλία που ήδη είχε, τα οποία επικεντρώνονταν στη μόδα, την τέχνη, τον πολιτισμό, τη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική, καθώς και τα βιβλία που άρεσαν στα παιδιά της. Επεκτείναν αυτά τα θέματα, και για τα παιδιά, συμπεριέλαβε μια επιλογή από κλασικά που πίστευε ότι θα ήθελαν να διαβάσουν καθώς θα μεγάλωναν.

Όπως είπε: “Στο οικογενειακό δωμάτιο ενσωματώσαμε τα βιβλία στην υπάρχουσα συλλογή της, ώστε να φαίνεται ανάλαφρο, φιλόξενο και εύκολο να διαλέξεις από τα ράφια. Στην τραπεζαρία,βάλαμε μια πιο άκαμπτη χρωματική παλέτα μαύρου, λευκού και γκρίζου, αφού δεν είναι ο κύριος χώρος που κάποιος θα κάτσει να διαβάσει.”

]]>

Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News

Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.