Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική News Πρίγκηπας Γουίλιαμ και Πρίγκηπας Χάρι: Η πρώτη τους ΚΟΙΝΗ δήλωση για την...

Πρίγκηπας Γουίλιαμ και Πρίγκηπας Χάρι: Η πρώτη τους ΚΟΙΝΗ δήλωση για την 23η επέτειο από το θάνατο της μητέρας τους

Must read

Μαίρη Φρέση
Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια σπάνια δήλωση σχετικά με ένα άγαλμα που προοριζόταν να τιμήσει τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το άγαλμα, σύμφωνα με τη δήλωσή τους, εκτέθηκε για πρώτη φορά να εορτάσει την εικοστή επέτειο του θανάτου της και να αναγνωρίσει τον θετικό της αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο Γουίλιαμ, 38 και ο Χάρι, 35 ετών, αποκάλυψαν στη δήλωση τους τη νέα ημερομηνία κατά την οποία το άγαλμα θα εμφανιστεί στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ζούσε κάποτε η Νταϊάνα.

Διαβάστε επίσης: Πριγκήπισσα Νταϊάνα: Αυτά είναι τα δωμάτια που χρησιμοποιούσε στο Παλάτι (φωτό)

«Το άγαλμα θα εγκατασταθεί στον Βυθισμένο Κήπο του παλατιού Κένσινγκτον την 1η Ιουλίου 2021, σηματοδοτώντας τα 60α γενέθλια της Πριγκίπισσας», δήλωσαν ο Δούκας του Κέμπριτζ και ο Δούκας του Σάσεξ.

Πρόσθεσαν: «Οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους εκείνους που επισκέπτονται το παλάτι του Κένσινγκτον να προβληματιστούν σχετικά με τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δημοσίευσαν τη δήλωση την Παρασκευή, λίγες μέρες πριν από την 23η επέτειο του θανάτου της μητέρας τους.

“Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές”, κατέληξαν.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε στις 31 Αυγούστου 1997, σε ηλικία 36 ετών από τραυματισμούς που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Οι πρίγκιπες ανέθεσαν στον Ian Rank-Broadley να σμιλεύσει το άγαλμα. Ήταν ο ίδιος καλλιτέχνης που σχεδίασε την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ που εμφανίστηκε στα βρετανικά νομίσματα από το 1998.

Αυτή είναι η πρώτη κοινή δήλωση που έκαναν οι πρίγκιπες από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μάρκλ, παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και αργότερα εγκαταστάθηκαν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδέρφια είχαν μεγάλη ένταση μεταξύ τους λόγω της νέας ζωής του Χάρι στην Αμερική.

Φωτό

Πρόσφατα άρθρα