in , ,

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι τυχερές χώρες του κόσμου που (ακόμα) δεν έχουν εμφανίσει κανένα κρούσμα

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι τυχερές χώρες του κόσμου που (ακόμα) δεν έχουν εμφανίσει κανένα κρούσμα
Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι τυχερές χώρες του κόσμου που (ακόμα) δεν έχουν εμφανίσει κανένα κρούσμα

Από ολόκληρη την Ευρώπη που μετράει χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες νεκρούς, το Μαυροβούνιο για την ώρα, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις κρατώντας αποστάσεις από την πανδημία.

Το μικροσκοπικό βαλκανικό κράτος του Μαυροβουνίου είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού που έχει μολύνει πάνω από 125.000 ανθρώπους.

Δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο το Μαυροβούνιο (έχει πληθυσμό 628.066 κατοίκους), έχει κρατήσει τα σύνορά του κλειστά στον κορωνοϊό.

Το περίεργο είναι ότι η χώρα συνορεύει με τρία βαλκανικά κράτη, τα οποία επιβεβαίωσαν κρούσματα από τον ιό: τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Επίσης το Μαυροβούνιο απέχει μόλις 564 χιλιόμετρα από την Ιταλία, η οποία έχει χτυπηθεί ανελέητα από την πανδημία. Το Μαυροβούνιο διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ιταλία, και πολλοί κάτοικοί του ταξιδεύουν συχνά στη χώρα της Αδριατικής.

Οι τυχεροί της Γης

Σύμφωνα με άρθρο της 6ης Μαρτίου από την Balkan Insight 34 άνθρωπο στο Μαυροβούνιο ήταν υπό παρακολούθηση για τον COVID-19, αλλά βρέθηκαν αρνητικοί. Εκτός από τον «θήλακα» του Μαυροβουνίου στον κορονοϊό, οι χώρες που δεν έχουν μέχρι τώρα αναφέρει ούτε ένα κρούσμα είναι:

Το Μαυροβούνιο είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης χωρίς κανένα κρούσμα
Το Μαυροβούνιο είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης χωρίς κανένα κρούσμα

Δημοκρατία του Palau: Η Δημοκρατία του Palau ανακοίνωσε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ  στις 09 Μαρτίου. Ο ύποπτος ήταν μια 73χρονη γυναίκα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Τόνγκο:  Μια γυναίκα ηλικίας 21 ετών που αναφέρθηκε ότι είναι η πρώτη ύποπτη περίπτωση της  χώρας, βρέθηκε αρνητική.

Νησιά του Σολομώντα: Οι Νήσοι Σολομώντος ανέφεραν τέσσερα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στις 10 Φεβρουαρίου. Και στις τέσσερις περιπτώσεις ουδείς βρέθηκε θετικός.

Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος:  Περισσότεροι από 50 ύποπτοι ασθενείς για COVID-19 έχουν αναφερθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, οι οποίοι τελικά βγήκαν «αρνητικοί».Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα και έχει επιβάλει 14μηνη καραντίνα για όσους φθάνουν με συμπτώματα απλού κρυολογήματος!

Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ:  Η χώρα έχει επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ιταλία, η Γερμανία και το Ιράν. Ενα ύποπτο κρούσμα, βρέθηκε αρνητικό.

Νησιά Φίτζι: Μια ύποπτη περίπτωση μόλυνσης από το COVID-19 αναφέρθηκε στα Φίτζι στις 19 Φεβρουαρίου μιας 37χρονης  γυναίκας που επέστρεψε από την Ιαπωνία. Τα δείγματα που ελήφθησαν αναφέρθηκαν«αρνητικά».

Μπαρμπέιντος:  Τα νησιά Μπαρμπάντος ήταν μία από τις πρώτες χώρες που εξοπλίσθηκε με «κιτ» δοκιμών κορονοϊού από τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας. Τρεις ύποπτες περιπτώσεις  αναφέρθηκαν ως αρνητικές.

Συρία: Δύο ύποπτα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό ανακοινώθηκαν από τη Συρία και στη συνέχεια αποδείχτηκαν αρνητικά. 

Μποτσουάνα: Συνολικά πέντε υποψίες κρούσματος μόλυνσης από τον ιό αναφέρθηκαν, αλλά όλες βγήκαν αρνητικές.

Ναμίμπια: Μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών, που είχε ταξιδέψει στο Σίδνεϊ, διαγνώστηκε με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας της Ναμίμπια ανακοίνωσε ότι η ύποπτη υπόθεση αποδείχτηκε αρνητική.

Μιανμάρ: Η πρώτη ύποπτη περίπτωση κορωναϊού ενός κινέζου επισκέπτη στη Μιανμάρ αναφέρθηκε στις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι η ύποπτη περίπτωση έτυχε αρνητικής απάντησης για τον ιό. 

Αγκόλα: Η πρώτη ύποπτη περίπτωση κορωναϊού στην Αγκόλα αναφέρθηκε στις 29 Ιανουαρίου. Ο ύποπτος ήταν Κινέζος πολίτης που βρίσκεται επί του παρόντος υπό παρακολούθηση. Τα δείγματα του έχουν αποδειχτεί αρνητικά για τον ιό. Η Αγκόλα έχει εκδώσει υποχρεωτική καραντίνα για όλους τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα.

Αιθιοπία: Τέσσερα άτομα που προκάλεσαν υποψίες ότι είχαν προσβληθεί από κορονοϊό μπήκαν σε απομόνωση και αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ήταν «αρνητικοί». Τρεις από αυτούς είναι φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην πόλη Wuhan.

Πηγή

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by admin

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Λατρεύετε το Boho στυλ; Αυτά τα 5 αντικείμενα πρέπει σίγουρα να υπάρχουν στο σπίτι σας

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Λατρεύετε το Boho στυλ; Αυτά τα 5 αντικείμενα πρέπει σίγουρα να υπάρχουν στο σπίτι σας

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σε πανικό οι Ολλανδοί σπεύδουν να αγοράσουν κάνναβη πριν την καραντίνα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σε πανικό οι Ολλανδοί σπεύδουν να αγοράσουν κάναβη πριν την καραντίνα