Κοροναϊός: τι είναι η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τι σημαίνει για εμάς

Συνεδρίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό. Παγκόσμια απειλή ο φονικός κοροναϊός σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μέχρι τώρα έχει κάνει την εμφάνισή του σε 18 χώρες. Τρόμος να μην εξαπλωθεί σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας.

Ο κοροναϊός τρομοκρατεί και επίσημα πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του φονικού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα και την πόλη Γουχάν.

Ο κοροναϊός πλέον έχει ξεφύγει από την Κίνα και κάθε μέρα ανακοινώνεται και ένα νέο κρούσμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα “γεγονός που συνιστά εξαιρετικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία και αφορά την διεθνή εξάπλωση μιας ασθένειας που αρχίζει και απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση”.

Διαβάστε επίσης: ΚΙΝΑ: Εικόνες-σοκ από την αποκλεισμένη πόλη Wuhan των 10 εκατομμυρίων κατοίκων εξαιτίας του Κοροναϊού

Τι σημαίνει παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

Η δήλωσή του θα μπορούσε τώρα να ενεργοποιήσει κατευθυντήριες γραμμές για την συγκράτηση και την ανταλλαγή πληροφοριών και μπορεί να απογοητεύσει το Πεκίνο, το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι θα τα καταφέρει καταστροφή του ιού.
Οι εμπορικοί και ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι επίσης πιθανοί στο μέλλον, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να ακυρώσουν τα σχέδιά τους σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Τρόμο έχει προκαλέσει η εξάπλωση του Κοροναϊού και τους τουρίστες
Τρόμο έχει προκαλέσει η εξάπλωση του Κοροναϊού και τους τουρίστες



Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την κινεζική οικονομία.
Η δήλωση θα προκαλέσει συστάσεις σε όλες τις χώρες με στόχο την πρόληψη ή τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, αποφεύγοντας παράλληλα περιττές παρεμβάσεις στο εμπόριο και τα ταξίδια.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η πιθανότητα να εξαπλωθεί ο ιός σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας, οι οποίοι ενδέχεται να μην μπορούν να τον περιορίσουν.

Διαβάστε επίσης: Από τις ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ξεκίνησε ο Κοροναϊός – τι λένε οι επιστήμονες

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *