Αυτοί οι σταρ πάσχουν από κάποια ασθένεια και δεν το κρύβουν

Το να είσαι πλούσιος και διάσημος σίγουρα δε σε κάνει άτρωτο σε ασθένειες ή αθάνατο. Ακόμα και οι πιο διάσημοι σταρ έρχονται αντιμέτωποι με ασθένειες, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, άλλες φορές σύντομες και παροδικές, άλλες φορές επίπονες και χρόνιες.

Το γεγονός ότι βρίσκονται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, κάποιες φορές δεν τους επιτρέπει να κρατήσουν το πρόβλημά τους ιδιωτικό. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βγαίνουν και μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημά τους, θέλοντας να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Σελένα Γκόμεζ

Η Σελένα Γκόμεζ από το 2015 διαγνώστηκε με λύκο
Η Σελένα Γκόμεζ από το 2015 διαγνώστηκε με λύκο

Η Σελένα Γκόμεζ αποκάλυψε το 2015 στο περιοδικό Billboard ότι διαγνώστηκε με λύκο και χρειάστηκε να κάνει χημειοθεραπείες. «Διαγνώστηκα με λύκο και χρειάστηκε να κάνω χημειοθεραπείες. Γι’ αυτό το λόγο τα σταμάτησα όλα, θα μπορούσα να είχα πάθει εγκεφαλικό» αποκάλυψε, σοκάροντας τους θαυμαστές της. Αυτός όπως είπε ήταν και ο λόγος που το 2013 ακύρωσε δύο σκέλη της περιοδείας της στην Αυστραλία και την Ασία.

Ο λύκος είναι μία ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος προκαλώντας φλεγμονή και ιστολογική βλάβη. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά περισσότερο συχνά προκαλεί βλάβες στην καρδιά, στις αρθρώσεις, στο δέρμα, στους πνεύμονες, στις φλέβες, στο ήπαρ, στα νεφρά και στο νευρικό σύστημα.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Από ψυχαναγκαστική διαταραχή πάσχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ
Από ψυχαναγκαστική διαταραχή πάσχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Την αποκάλυψη πως πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή  έκανε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από πολλά χρόνια. Η εν λόγω διαταραχή, γνωστή ως OCD (obsessive compulsive disorder), μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή, αφού το άτομο που πάσχει από αυτή «παγιδεύεται» από μια σειρά επαναληπτικών σκέψεων(ιδεοληψίες – obsessions) και συμπεριφορών(ψυχαναγκασμοί – compulsions). Ο Μπέκαμ εξομολογείται πως «Έχω αυτή τη διαταραχή, σύμφωνα με την οποία θέλω όλα να είναι τακτοποιημένα σε μια γραμμή ή σε ζευγάρια… Θέλω όλα να είναι τέλεια. Θα ήθελα να απαλλαγώ από αυτή τη συνήθεια, αλλά αν και προσπάθησα, δεν τα έχω καταφέρει». 

Κιμ Καρντάσιαν

Με ψωρίαση διαγνώστηκε το 2010 η Κιμ Καρντάσιαν
Με ψωρίαση διαγνώστηκε το 2010 η Κιμ Καρντάσιαν

Η διάσημη σταρ διαγνώστηκε με την πάθηση της ψωρίσασης το 2010, την οποία και κληρονόμησε από την μητέρα της Kris Jenner, που επίσης έχει ψωρίαση. Όταν δε η δερματοπάθεια βρίσκεται σε έξαρση, το δέρμα της Kim γεμίζει από έντονα κόκκινα μπαλώματα κυρίως στο δεξί της πόδι.
Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά, όπως λέει στους θαυμαστές της, καταφέρνει το διαχειρίζεται μέσω διατροφής.  «Όλοι όσοι έχουν ψωρίαση έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μερικές φορές οι εξάρσεις έχουν φαγούρα, άλλες φορές μοιάζει σαν να βγάζεις λέπια. Στην περίπτωσή μου η έξαρση έρχεται αραιά και που για διάφορους λόγους» εξηγεί και συμπληρώνει «εννοείται πως πάντα ελπίζω σε μια θεραπεία, αλλά στο μεσοδιάστημα, μαθαίνω απλώς να το δέχομαι ως κομμάτι αυτού που είμαι».

Sia

Από το σύνδρομο Ehlers – Danlos (EDS) αποκάλυψε ότι πάσχει η Sia. Eίναι μία σπάνια περίπτωση ασθένειας που προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις και έντονη κόπωση.

Πηγή φωτό, φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *