Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική Plus+ Βάζεις τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου; Λάθος!

Βάζεις τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου; Λάθος!

Must read

Avatar of Μαίρη Φρέση
Μαίρη Φρέση
Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Οι περισσότεροι γυρνώντας από τα ψώνια βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο, και πιο συγκεκριμένα στην πόρτα του ψυγείου. Εξάλλου υπάρχουν στα πιο πολλά ψυγεία και οι ειδικές θήκες για αυγά στην πόρτα.

Ωστόσο, αυτή μας η συνήθεια είναι λάθος και μάλλον πρέπει να την αλλάξουμε. Όπως αναφέρει η ειδική στην συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό κομμάτι.

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», αναφέρει αρχικά. Και καταλήγει: «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».

apothikeusi abgon 2 | LIFEBUZZ.gr

Πρόσφατα άρθρα