in ,

UNICEF: Δίνει συμβουλές για τη διαχείρηση και προετοιμασία του φαγητού

UNICEF: Δίνει συμβουλές για τη διαχείρηση και προετοιμασία του φαγητού
UNICEF: Δίνει συμβουλές για τη διαχείρηση και προετοιμασία του φαγητού

Όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, τα λόγια του Ιπποκράτη είναι αληθινά: «Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακο να είναι το φαγητό σας».

Και ακόμη και στην παρούσα στιγμή, όταν το COVID19 μας έχει επηρέασει με κάθε δυνατό τρόπο, το φαγητό φαίνεται να είναι μια από τις λύσεις για την ενίσχυση της ανοσίας μας.

Το βασικό είναι η σωστή διαχείρηση και παρασκευή των τροφίμων μας
Το βασικό είναι η σωστή διαχείρηση και παρασκευή των τροφίμων μας

Προκειμένου να γίνει ένας υγιεινός τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια που μένουμε σπίτι, η UNICEF έχει εκδώσει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα τρόφιμα και τονίζει κυρίως την κατανάλωση υγιεινής τροφής και αναφέρει σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται κατά το χειρισμό συσκευασμένων προϊόντων και την προετοιμασία τους.

Παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις για άτομα που κόλλησαν τον ιό COVID-19 από τρόφιμα ή συσκευασίες τροφίμων, ενδέχεται οι άνθρωποι να μολυνθούν αγγίζοντας μια επιφάνεια ή αντικείμενο μολυσμένο από τον ιό και στη συνέχεια αγγίζοντας το πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος είναι υψηλότερος από τη στενή επαφή με άλλους ανθρώπους στο κατάστημα τροφίμων ή έξω από το κατάστημα ή ακόμη και στο κατώφλι της πόρτας σας, ενώ λαμβάνετε την παραγγελία σας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η καλή υγιεινή είναι το μόνο κλειδί για την προστασία και την αποφυγή οποιωνδήποτε ασθενειών.

Πώς να καθαρίσετε τις συσκευασίες των προϊόντων

Καθαρίζουμε σωστά και καλά τις συσκευασίες
Καθαρίζουμε σωστά και καλά τις συσκευασίες

Πρώτα απ ‘όλα, αφαιρέστε τυχόν περιττές συσκευασίες και απορρίψτε σε κάδο απορριμμάτων. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα τρόφιμα από τις συσκευασίες, τοποθετήστε το σε ένα καθαρό δοχείο και πετάξτε τη συσκευασία. Συσκευασίες όπως κουτιά μπορούν να καθαριστούν με απολυμαντικό πριν ανοιχτούν ή αποθηκευτούν. Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα μη συσκευασμένα προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, κάτω από τρεχούμενο νερό. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ, αμέσως μετά.

Γενικές οδηγίες για τη σωστή υγιεινή των τροφίμων

Φροντίζουμε να παρασκευάζουμε σωστά το φαγητό μας
Φροντίζουμε να παρασκευάζουμε σωστά το φαγητό μας

1. Πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν από την προετοιμασία φαγητού.
2. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές σανίδες για να προετοιμάσετε άψητα κρέατα και ψάρια.
3. Μαγειρέψτε τα τρόφιμα στη συνιστώμενη θερμοκρασία.
4. Όπου είναι δυνατόν, διατηρήστε τα ευπαθή είδη σε ψυγείο ή κατάψυξη και προσέξτε τις ημερομηνίες λήξης του προϊόντος.
5. Στόχος της ανακύκλωσης ή της απόρριψης απορριμμάτων τροφίμων και συσκευασιών με κατάλληλο και υγιεινό τρόπο, αποφεύγοντας τη συσσώρευση απορριμμάτων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν παράσιτα.
6. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν το φαγητό και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας κάνουν το ίδιο.
7. Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά σκεύη και πιάτα.

Φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Jim Taylor

Ο Jim Taylor είναι content marketer και έχει αρθρογραφήσει σε αρκετά blogs και sites. Αγαπημένα θέματα, όσα αφορούν το σπίτι και το ευζείν.

Φέρε την ΑΝΟΙΞΗ στο δέρμα σου με τη δύναμη των λουλουδιών

Φέρε την ΑΝΟΙΞΗ στο δέρμα σου με τη δύναμη των λουλουδιών

97 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση στις 18:00

Τροχαίο-ΣΟΚ με έναν νεκρό στην Ηλιούπολη!