in , ,

Σας περίσσεψαν οι κρόκοι των αυγών; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην τους πετάξετε

Σας περίσσεψαν οι κρόκοι των αυγών; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην τους πετάξετε
Σας περίσσεψαν οι κρόκοι των αυγών; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην τους πετάξετε

Με τις νέες δίαιτες και τα προγράμματα υγιεινής διατροφής που αναδύονται καθημερινά, ένα πράγμα που όλοι έχουμε καταλάβει πολύ καλά είναι ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Τα αυγά, τα ασπράδια αυγού πιο συγκεκριμένα, έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές πρωτεΐνης και πάλι λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς τους και ακόμη ευκολότερης μαγειρικής φύσης. Μια ομελέτα από ασπράδια σίγουρα είναι νόστιμη και δίνει όλα τα υγιεινά αοφέλη αλλά τι κάνουμε με τους κρόκους που περισσεύουν;

Τα ασπράδια είναι σίγουρα γεμάτα με πρωτεΐνες και άλλες βασικές βιταμίνες, αλλά οι κρόκοι είναι γνωστό ότι είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Β12 που στερούνται τα ασπράδια και είναι επίσης αντιοξειδωτικοί. Εκτός από πολλές θρεπτικές αξίες, οι κρόκοι αυγών έχουν μια εξαιρετικά κρεμώδη υφή που μπορεί να προσθέσει σχεδόν σε κάθε πιάτο. Έτσι, για να σας απαλλάξουμε από την ενοχή της σπατάλης τροφίμων, εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε τους κρόκους:

Σάλτσα ολλανδέζα

Σάλτσα Ολλανδέζα
Σάλτσα Ολλανδέζα

Μια κλασική σάλτσα ολλανδέζ είναι η ανάμειξη των δύο καλύτερων συστατικών: αυγά και βούτυρο. Αυτή η κρεμώδης σάλτσα είναι αγαπημένη από σχεδόν όλους όταν προστίθενται πάνω από σαλάτες ή φαγητά.

Κρεμ Μπρουλέ

Κρεμ Μπρουλέ
Κρεμ Μπρουλέ

Μια μοναδική νοστιμιά, ένα γλυκό που αρέσει σε όλους είναι η κρεμ μπρουλέ. Η τραγανή ζάχαρη στην κορυφή σε συνδυασμό με τους βελουδένιους κρόκους στο εσωτερικό είναι ένα τέλειο επιδόρπιο που θα τρώγαμε κάθε στιγμή.

Σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική μαγιονέζα
Σπιτική μαγιονέζα

Μια σπιτική μαγιονέζα πάντα χρειάζεται στο σπίτι. Κάντε τα μαγικά σας, βρείτε την κατάλληλη συνταγή και φτιάξτε μια βελούδινη μαγιονέζα.

Αλείψτε πίτες και γλυκά

Κρατήστε τους κρόκους στο ψυγείο για λίγες μέρες ή βάλτε τους στην κατάψυξη, κι όταν φτιάξετε μια πίτα, αλείψτε τα φύλλα σας για ένα χρυσό χρώμα και κρατσανιστό φύλλο.

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

7 λόγοι που δε γνωρίζατε για να προτιμάτε τις σκάλες από το ασανσέρ

7 λόγοι που δε γνωρίζατε για να προτιμάτε τις σκάλες από το ασανσέρ

Το ζήτησαν κι έγινε! Το Madame Tussauds απομάκρυνε τον Χάρι και την Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια

Το ζήτησαν κι έγινε! Το Madame Tussauds απομάκρυνε τον Χάρι και την Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια