Υγεία
Οι 5 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου
Published
3 έτη agoon
By
Μαίρη ΦρέσηΥπάρχουν 5 τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αν κάποιος τα καταναλώνει συστηματικά.
Πατάτες Περού
Οι γνωστές και ως μωβ πατάτες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανέφεραν ότι η βιοδραστική ανθοκυανίνη τους βοηθά στη μείωση των όγκων και της επιθετικότητας των καρκινικών κυττάρων.
Τσάι μάτσα
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Salford, στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι το τσάι μάτσα σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και ειδικά αυτά του καρκίνου του μαστού.
Ελαιόλαδο
Ισπανική μελέτη έδειξε ότι οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν έως και κατά 68% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μείωσε επίσης την ανάπτυξη όγκων σε πειραματόζωα που είχαν ήδη προσβληθεί από καρκίνο.
Καρύδια
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο, όλα τα καρύδια εμφανίζουν ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου, αλλά οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τα καρύδια περισσότερο από άλλα είδη καρπών με κέλυφος.
Τα καρύδια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται pedunculagin, την οποία το σώμα μεταβολίζει σε ουρολιθίνες. Οι ουρολιθίνες είναι ενώσεις που δεσμεύονται με υποδοχείς οιστρογόνων και μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Σε μία μελέτη σε ζώα, ποντίκια που έλαβαν ολόκληρα καρύδια και έλαιο καρυδιού είχαν υψηλότερα επίπεδα γονιδίων καταστολής όγκων από ότι τα ποντίκια που έλαβαν φυτικό έλαιο.
Καρότα
Τα καρότα περιέχουν αρκετές απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη Α και τα αντιοξειδωτικά. Τα καρότα περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βήτα-καροτίνης, που είναι υπεύθυνες για το ξεχωριστό πορτοκαλί χρώμα. Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι το βήτα-καροτένιο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να αποτρέψει ορισμένους τύπους καρκίνου.
Μια ανασκόπηση των οκτώ μελετών δείχνει ότι η βήτα-καροτίνη έχει δεσμούς με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Μια άλλη ανάλυση δείχνει ότι η υψηλότερη κατανάλωση καρότων οδηγεί σε 26% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.
]]>
Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News
Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο
You may like
-
Το ξέραμε λάθος! Μην βάλετε ποτέ τις πατάτες σε νερό που βράζει – Ο λόγος θα σας εκπλήξει
-
Έχετε πονόλαιμο; Το Μαροκινό Τσάι είναι η λύση!
-
ΝΗΣΤΕΙΑ: Ποιες τροφές είναι απαραίτητες αυτήν την περίοδο
-
Τσάι βοτάνων: αυτές τις 10 συνταγές πρέπει να τις δοκιμάσετε!
-
ΑΫΠΝΙΑ: Νικήστε τη με αυτές τις 9 τροφές γεμάτες μελατονίνη
-
Αυτές οι 7 τροφές ενισχύουν τη μνήμη και κρατούν τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση
-
Κι όμως! Αυτές οι 10 τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη
-
Η Κέιτ Μίντλετον φοράει μια πλαστική τιάρα καθώς απολαμβάνει ένα πάρτυ τσαγιού με άρρωστο κορίτσι σε επίσκεψή της σε νοσοκομείο στο Πακιστάν
-
5 τροφές που τις καταναλώνουμε λάθος
-
Μούχλα στο φαγητό: ποιες τροφές κρατάμε και ποιες πετάμε