in

Οι 5 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου

Καμία τροφή δεν προστατεύει πλήρως τους ανθρώπους από τον καρκίνο. Ο όρος «τρόφιμα που καταπολεμούν τον καρκίνο» αναφέρεται σε τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αν το άτομο τα προσθέσει στη διατροφή τους.

Υπάρχουν 5 τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αν κάποιος τα καταναλώνει συστηματικά.

Πατάτες Περού

Οι γνωστές και ως μωβ πατάτες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανέφεραν ότι η βιοδραστική ανθοκυανίνη τους βοηθά στη μείωση των όγκων και της επιθετικότητας των καρκινικών κυττάρων.

Τσάι μάτσα

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Salford, στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι το τσάι μάτσα σκοτώνει τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα και ειδικά αυτά του καρκίνου του μαστού.

Ελαιόλαδο

Ισπανική μελέτη έδειξε ότι οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν έως και κατά 68% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μείωσε επίσης την ανάπτυξη όγκων σε πειραματόζωα που είχαν ήδη προσβληθεί από καρκίνο.

Καρύδια

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο, όλα τα καρύδια εμφανίζουν ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου, αλλά οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τα καρύδια περισσότερο από άλλα είδη καρπών με κέλυφος.

Τα καρύδια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται pedunculagin, την οποία το σώμα μεταβολίζει σε ουρολιθίνες. Οι ουρολιθίνες είναι ενώσεις που δεσμεύονται με υποδοχείς οιστρογόνων και μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σε μία μελέτη σε ζώα, ποντίκια που έλαβαν ολόκληρα καρύδια και έλαιο καρυδιού είχαν υψηλότερα επίπεδα γονιδίων καταστολής όγκων από ότι τα ποντίκια που έλαβαν φυτικό έλαιο.

Καρότα

Τα καρότα περιέχουν αρκετές απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη Α και τα αντιοξειδωτικά. Τα καρότα περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βήτα-καροτίνης, που είναι υπεύθυνες για το ξεχωριστό πορτοκαλί χρώμα. Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι το βήτα-καροτένιο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να αποτρέψει ορισμένους τύπους καρκίνου.

Μια ανασκόπηση των οκτώ μελετών δείχνει ότι η βήτα-καροτίνη έχει δεσμούς με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Μια άλλη ανάλυση δείχνει ότι η υψηλότερη κατανάλωση καρότων οδηγεί σε 26% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια 17/8/2019

Metallica: δωρεά 250.000 δολαρίων για την κατασκευή ογκολογικού νοσοκομείου