Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο τρόφιμο ή φαγητό πιάνει μούχλα. Οι λόγοι είναι πολλοί: είτε η υγρασία, είτε γιατί βρίσκεται εκτός ψυγείου, είτε λόγω ζέστης.
Συχνά παρατηρούμε μούχλα στο ψωμί ή στο κέικ, στα φρούτα και τα λαχανικά ακόμα και σε κάποια φαγητά που έχουμε μαγειρέψει.
Όμως πρέπει να τα πετάξουμε όλα απευθείας ή κάποιες από αυτές τις τροφές είναι ασφαλές να τις καταναλώσουμε;
Αν έχουν πιάσει μούχλα, πετάμε τις παρακάτω τροφές:
- Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
- Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
- Μαλακά φρούτα και λαχανικά
- Ψωμί και αρτοσκευάσματα
- Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια
- Μαρμελάδες και ζελέ
Μπορούμε να καταναλώσουμε τις παρακάτω τροφές:
- Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
- Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
- Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.

Με πληροφορίες από abc.net
Ακολουθήστε το Lifebuzz.gr στο Google News
Διαβάστε πρώτοι Όλες τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο