in

Μούχλα στο φαγητό: ποιες τροφές κρατάμε και ποιες πετάμε

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο τρόφιμο ή φαγητό πιάνει μούχλα. Οι λόγοι είναι πολλοί: είτε η υγρασία, είτε γιατί βρίσκεται εκτός ψυγείου, είτε λόγω ζέστης.

Συχνά παρατηρούμε μούχλα στο ψωμί ή στο κέικ, στα φρούτα και τα λαχανικά ακόμα και σε κάποια φαγητά που έχουμε μαγειρέψει.

Όμως πρέπει να τα πετάξουμε όλα απευθείας ή κάποιες από αυτές τις τροφές είναι ασφαλές να τις καταναλώσουμε;

Αν έχουν πιάσει μούχλα, πετάμε τις παρακάτω τροφές:

  • Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
  • Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
  • Μαλακά φρούτα και λαχανικά
  • Ψωμί και αρτοσκευάσματα
  • Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια
  • Μαρμελάδες και ζελέ

Μπορούμε να καταναλώσουμε τις παρακάτω τροφές:

  • Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
  • Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
  • Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.

Με πληροφορίες από abc.net

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Αγωγή της Βρετανίας κατά της Google για παρακολούθηση 4 εκ. iphones

Οι ταινίες της εβδομάδας 3/10/2019